- Reklama -

Flower uvadl a kouč Wild musí obhajovat své kroky

- Reklama -

Zkušený gólman Marc-Andre Fleury se nezdráhal přiznat, že jeho výkon během prohry Minnesoty 3:7 s Dallasem ve druhém zápase prvního kola play-off nebyl nejlepší.

Fleury dostal šanci poprvé v tomto play-off a inkasoval sedm gólů z 31 střel.

„Páni, z mojí strany byla hanba inkasovat sedm branek v zápase play-off. Víte, chtěl jsem přijít do brány a dát svému mužstvu šanci zůstat v zápase a vyhrát. To se mi nepodařilo. Inkasoval jsem příliš hodně gólů,“ uvedl Fleury po utkání.

„Myslím si, že jsme museli otevřít hru, abychom se pokusili vrátit se do zápasu, a čelili jsme většímu počtu šancí. Podstatné však je to, že jsem neudělal dostatek dobrých, klíčových zákroků.“

- Reklama -

Fleury chytal dva dny poté, co Filip Gustavsson dovedl Wild k výhře v prvním zápase, o které se rozhodlo v druhém prodloužení, 51 zákroky. Trenér Dean Evason si po prohře obhajoval rozhodnutí s rotací brankářů a řekl, že brankář nebyl příčinou středeční prohry.

„Dělali jsme to tak celou sezónu. V dnešním zápase to nebyla Flowerova (Fleuryho přezdívka – pozn. NHLnews) vina. Bylo to nás všech,“ konstatoval kouč.

„Oba brankáři si zasloužili být v bráně. Udělali jsme rozhodnutí, že do toho půjdeme s Flowerem. Vsítili gól z úniku v oslabení a přesilovkové branky. Co byste chtěli, aby Flower udělal? Udělal několik neskutečných zákroků,“ dodal Evason.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -