- Reklama -

Flyers mají nového kapitána. Jméno nepřekvapí

- Reklama -

Trvalo to skoro dva roky, než se Philadelphia Flyers rozhodli přišít někomu na dres kapitánské céčko. Dnes bylo oznámeno, že dvacátým kapitánem v historii klubu byl jmenován Sean Couturier.

Jednatřicetiletý centr přebírá štafetu po Claudu Girouxovi. Ten byl 19. března 2022 vyměněn, od té doby Letci kapitána neměli. Áčko na dresu bude i nadále nosit Scott Laughton a nově také Travis Konecny.

„Sean je ideální volbou. Byl tímto klubem draftován, strávil tu celou svou kariéru, Philadelphia je jeho domovem. Osobně jsem sledoval, jak se stává jedním z nejlepších obousměrných centrů v lize. Překážky, které musel překonat, jej ještě více posílily,“ uvedl generální manažer Danny Briere.

Narážel tím zejména na několik operací zad, které musel rodák z Phoenixu v posledních letech podstoupit. Kvůli zdravotním problémům vynechal mistr světa z Prahy 2015 převážnou část ročníku 2021-22 a kompletní ročník 2022-23. Letos je, zdá se, zpátky.

- Reklama -

A kouč Tortorella na něj hodně spoléhá. Couturier má na kontě po 50 zápasech 33 bodů za 11 branek a 22 asistencí, z útočníků Flyers má druhý nejvyšší icetime. Neocenitelnou práci odvádí také na vhazování. O jeho vůdcovských kvalitách nemůže být pochyb. Pouze čtyři hráči odehráli v dresu Philadelphie více utkání.

Generální manažer Couturiera velmi dobře zná, vždyť si s ním v jeho nováčkovské sezóně ještě stihl zahrát. Mladý „Coots“ dokonce u svého současného šéfa bydlel. Teď z něho Danny Briere udělal kapitána týmu.

„Být jmenován kapitánem v takto prestižní organizaci je pro mne velká čest. Tohle je můj domov, miluju to tu,“ svěřil se nový kapitán. „Mám rád své spoluhráče a udělám všechno pro to, abychom zůstali na správné cestě,“ dodal držitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka (2020).

Flyers aktuálně vyhráli čtyři duely v řadě a drží třetí místo v Metropolitní divizi, které zaručuje postup do play-ff. Před sezónou jim přitom věřil málokdo. Dnes večer se utkají s Torontem. Prodlouží s novým kapitánem svou vítěznou sérii?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -