- Reklama -

Couturier je zpátky. Cítím se skvěle, hlásí

- Reklama -

Se zdravím si užil svoje. Má za sebou dvě operace zad a dlouhou rekonvalescenci. V ročníku 2021-22 odehrál jen 29 z 82 utkání, v loňské sezóně nenastoupil vůbec. Od jeho posledního zápasu uplynulo dlouhých 664 dnů. Teď je konečně zpátky. Sean Couturier včera nastoupil do zápasu NHL po téměř dvou letech.

A duel v Columbusu se jemu i celému týmu vydařil. „Cítil jsem se dobře, opravdu dobře. Postupně jsem se do toho dostával,“ okomentoval svůj první zápas po dlouhé pauze držitel Selke Trophy z roku 2020.

Netrvalo to ani čtyři minuty a třicetiletý rodák z Phoenixu se zapsal do statistik. V úniku dvou hráčů na osamoceného brankáře Merzlikinse si vyměnil puk s Farabeem a připsal si asistenci. Byl to jeho první bod od 18. prosince 2021.

- Reklama -

„Byl to úžasný pocit. Je skvělé být zpátky,“ pochvaloval si. A spokojený byl i kouč John Tortorella. „Jeho přítomnost na střídačce je znát. Hraje výborně pozičně a ohromně nám pomůže na vhazování,“ prohlásil Torts.

Ten Couturiera využíval do všech herních situací. Chodil na přesilovky i oslabení a celkem odehrál přes dvacet minut, nejvíc ze všech útočníků Philadelphie. Utkání zakončil s bilancí +3. Flyers i díky jeho příspěvku zvítězili nad Columbusem v poměru 4:2.

Dalším hráčem, který se vrátil poté, co vynechal celou loňskou sezónu, je Cam Atkinson. A i on se pod úvodní výhru v ročníku podepsal. Minutu a půl před koncem trefou do prázdné branky zvyšoval na 3:1. „Byl to zase ten starý dobrý Cam. Jeho rychlost je pro nás nesmírně důležitá,“ dodal Tortorella.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -