- Reklama -

GM Penguins Hextall chystá změnu v brankovišti

- Reklama -

Současným generálním manažerem Pittsburghu Penguins je bývalý brankář NHL Ron Hextall. Tučňáci zažívají rozporuplný start ročníku a zesilují se hlasy, které volají po výměně brankářů. S nekonzistentními výkony brankářského dua Casey DeSmithTristan Jarry není vedení Penguins spokojené už minimálně druhou sezonu.

Jarry zatím dostává o třetinu více prostoru, když odchytal devět zápasů oproti šesti, do kterých nastoupil jeho kolega DeSmith. Jarry však má horší statistiky než jeho o čtyři roky starší parťák, ve zmíněných devíti zápasech dosáhl na průměr 3,55 branek na zápas a přesně 90% úspěšnost zákroků. DeSmithovi po šesti zápasech ve statistikách svítí průměr 2,67 gólu na zápas a 91,6% úspěšnost.

Vedení Pittsburghu se tak údajně poohlíží po vylepšení na brankářském postu. Kdo přichází v úvahu? Podle mínění insiderů přitahuje pozornost nejen Tučňáků James Reimer ze San Jose. Spolehlivý veterán, který je zvyklý chytat v tandemu. Mezi kandidáty na přestup má údajně být i Joonas Korpisalo z Columbusu nebo Anthony Stolarz z Anaheimu.

Z Kalifornie by však mohl přijít ještě jiný brankář a sice John Gibson. Talentovaný Američan se utápí v bídném týmu Ducks, jeho přestup by však mohl vyjít Pittsburgh velmi draho. Tučňáci nemají příliš prostoru pod platovým stropem, Gibson by se svými 6,4 miliony dolarů ročně stál o milion a sto tisíc dolarů více než současná dvojice DeSmith-Jarry dohromady.

- Reklama -

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -