- Reklama -

Yzerman plánuje mohutné posilování. Chce přivést hvězdu St. Louis

- Reklama -

Detroit po letech trápení živí naději na play-off. Tým z tzv. Original six před letošní sezonou výrazně posílil, i díky tomu se pohybuje na hraně vyřazovacích bojů. A pokud by to klaplo, GM Steve Yzerman údajně sonduje možnost, jak přivést do svého klubu Ryana O’Reillyho ze St. Louis Blues.

Bluesmani mají za sebou ze začátku sezony hrozivou sérii osmi porážek v řadě. Jednatřicetiletému kapitánovi St. Louis letos končí smlouva na 7,5 milionu dolarů ročně, do ročníku nevstoupil úplně nejlépe. V dosavadních 13 utkáních nasbíral pouze 4 body za tři branky a jednu asistenci. Pokud Bluesmani ztratí naději na play-off, budou s vysokou pravděpodobností usilovat o výměnu, aby vítěze Conn Smythe Trophy z roku 2019 neztratili bez náhrady.

Yzerman podle zákulisních zdrojů vyhlíží možnost, jak znovu spojit Davida Perrona s O’Reillym, kterým to spolu v St. Louis klapalo. Perron podepsal jako volný hráč před touto sezonou v Detroitu a v novém působišti se čtyřiatřicetiletý veterán zatím uvedl náramně – v 15 zápasech má na svém kontě už 10 bodů.

Koho by Red Wings mohli nabídnout za O’Reillyho? Především dva dosud nenaplněné talenty – Joea Velena a Filipa Zadinu. I když v případě českého hokejisty bude záležet na rekonvalescenci jeho zranění, které utrpěl v zápase s New York Islanders. Oba dva zmínění hokejisté jsou někdejšími prvními volbami v draftu, oba by ale nejspíše potřebovali změnit prostředí, aby naplno nakopli své kariéry.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -