- Reklama -

Henrique si třikrát v kariéře zahrál v play-off. Dvakrát prohrál ve finále

- Reklama -

Veterán Adam Henrique podruhé v kariéře prohrál ve finále Stanley Cupu. Čtyřiatřicetiletý útočník přitom za celou kariéru ve vyřazovacích bojích nastoupil jen třikrát.

Hned ve své první sezóně v New Jersey Henrique postoupil až do finále. Byl jednou z klíčových postav týmu, který se stále ještě opíral o Martina Brodeura a Patrika Eliáše. Jejich naděje ale zmařili Los Angeles Kings.

Poté šly výkony Devils rapidně dolů a zůstávali před branami play-off. Jersey v sezóně 2017/2018 vyměnil za Anaheim Ducks, kteří ale byli rovněž na sestupné spirále. V Kalifornii si zahrál play-off jen v první sezóně, loučil se však po čtyřech zápasech. Poté přišla doba temna, o play-off si mohli nechat jen zdát.

Před letošní trade deadline přišlo vysvobození, Henrique se stěhoval do Edmontonu, který měl před sebou skvělou jízdu až do finále. Rodák z Brantfordu k ni přispěl sedmi body v 17 utkáních. Oilers bojovali do úplného konce, dokázali dotáhnout zdánlivě ztracené skóre 0:3 na zápasy a vynutit si sedmý zápas. V něm však Florida zvítězila 2:1 a získala svůj první Stanley Cup.

- Reklama -

Podruhé v kariéře tak musel Henrique zkousnout porážku v úplném finále. Jasně, co je to proti Corey Perrymu, který prohrál čtvrté finále se čtvrtým týmem (Dallas, Montreal, Tampa a nyní Edmonton). Jenže Perry alespoň v začátku své kariéry zvedl pohár nad hlavu s Ducks.

Henrique se 1. července stane neomezeným volným hráčem. Kam vyrazí za uskutečněním svého snu?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -