- Reklama -

Hertl nahrál na tři góly a byl vyhlášen hvězdou zápasu. Marleau odehrál 1 400. zápas

- Reklama -

Víc než čtyřicet minut se San Jose na domácím ledě s newyorskými Jezdci trápilo. Nakonec však Žraloci zabrali a třemi góly náročného soupeře přehráli. Dvěma góly se na výhře podílel Joel Ward, na tři ze čtyř branek nahrál Tomáš Hertl, vyhlášený druhou hvězdou zápasu.
Český forvard rozehrál svůj skvělý večer ve 28. minutě, kdy se podílel na úvodní úspěšné přesilovkové akci Sharks. Hertl vybojoval u mantinelu puk, posunul jej na Donskoie, z jehož rychlé přihrávky před bránu skóroval poprvé Joel Ward.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rangers dvě a půl minuty před druhou sirénou srovnali, víc ale ve žraločí aréně neukázali. Ve 46. minutě předvedl Hertl krásný individuální průnik. Po pravém křídle se protáhl před branku Lundqvista, který ještě jeho pokus vyrazil, na dorážku Joe Thorntona už ale neměl nárok.
A to pořád nebylo vše. O dvě minuty později zvýšil Ward za asistence Patricka Marleaua, který hrál v sobotu svůj 1400. zápas v dresu Sharks, na 3:1. „Potřebujete aspoň dvě silné útočné řady, zvlášť do play off,“ řekl autor třetí trefy utkání. „Když dokážeme ulevit našim nejlepším chlapům, dává nám to větší šanci vyhrávat zápasy,“ doplnil Ward.
Patrick Marleau (na snímku) odehrál svůj jubilejní zápas jako 36. hráč v historii. Stabilní opora San Jose byla ve své kariéře minimálně zraněná. Marleau už sedmou sezónu za sebou hraje, aniž by vynechal jediný zápas! Nejvíc absentoval v sezóně 2008-09, kdy neodehrál pouhých šest utkání. Jelikož mu v září bylo teprve 36 let, odehrál 1400. utkání jako nejmladší hráč v historii ligy.

Poslední gólovou akci sobotního večera sehráli parádně Joe Pavelski a Tomáš Hertl. V úniku dva na nikoho si vyměnili puk a Pavelski jej nakonec z pravé strany se štěstím procedil za Lundqvista, který po čtvrté inkasované brance vystřídal a pustil do své svatyně Anttiho Raantu.
Švédský brankář byl po většinu utkání pod velkým tlakem. Až do druhé branky pochytal 42 ze 43 střel domácích. Pak pustil tři po sobě jdoucí pokusy a stav narostl z 1:1 na 4:1. „Těžký zápas, když měli tolik velkých šancí. Abyste vyhrávali, musíte hrát tvrdě a chytře. Když to přestanete dělat, je to proti takhle dobrému týmu vážně těžké,“ řekl Lundqvist.
„Takový zápas v téhle fázi roku je k ničemu,“ zlobil se obránce hostů Marc Staal. „Musíme být lepší. Snažíme se vytvářet akce, které se pak nepovedou. Nahrajeme, co bychom hrát měli. Pořád jsme s tím bojovali.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -