- Reklama -

Hokej je celosvětový sport, říká kouč Nashvillu, a pochvaluje si letní posily

- Reklama -

Na střídačce Predators působí sedmačtyřicetiletý John Hynes od ledna 2020, kdy vystřídal ve funkci odvolaného Petera Laviolettea. V minulé sezóně dovedl svůj celek do play-off, tam mu ale rychle vystavilo stopku rozjeté Colorado. Nyní svůj soubor přivezl do Česka ke dvojzápasu proti San Jose.

Přes léto v Nashvillu nezaháleli, vedení přivedlo několik zajímavých posil, za všechny jmenujme hlavně útočníka Nina Niederreitera či beka Ryana McDonagha. A tyhle nové tváře se kouči velice zamlouvají.

„Líbí se nám hráči, které jsme přivedli. Myslím, že se nám podařilo zacelit přesně ty mezery v sestavě, jaké jsme potřebovali. Hodně jsme se bavili o tom, jaké typy hráčů potřebujeme do naší identity. Chceme být velmi konzistentní v tom, jakým stylem hrajeme,“ říká kouč Nashvillu.

Bylo pro něj těžké přepnout myšlení hráčů, které bylo nastaveno na výlet do Evropy, směrem k soutěžnímu zápasu? „Máme tu velmi zkušenou skupinu lídrů. Mluvili jsme s nimi. Je důležité si takovouto zkušenost užít, ale taky je potřeba dát se do práce,“ uvědomuje si.

- Reklama -

„Bylo fajn, že si kluci mohli vyrazit jako tým a objevovat krásná evropská města. To už je ale za námi, dnes nás čeká první zápas základní části a musíme se soustředit na něj,“ otáčí list směrem ke startu sezóny.

Je pro něj zvláštní začínat sezónu v Evropě? Liší se to nějak od běžné rutiny v zámoří? „Určité odlišnosti tu jsou, přece jen jsme v Evropě, ale z hlediska přípravy je to v podstatě stejné. Snažíme se připravit co nejlépe. Mohli jste to vidět na tréninku, kluci byli soustředění na každý detail a snažili se o co nejlepší provedení jednotlivých cvičení,“ nevidí v přesunu na evropský kontinent žádný zásadní problém.

A jak se Johnu Hynesovi celá akce Global Series zamlouvá? „Pro náš sport je to skvělé. Hokej je celosvětový sport. Někdy je sice mimo severní Ameriku obtížné, z důvodu časového posunu, sledovat zápasy živě, ale tohle je pro každého zážitek,“ říká sympatický kouč.

„V Bernu jste mohli vidět, jakou radost měly děti, že mohou na vlastní oči vidět Romana Josiho a Nina Niederreitera. NHL se evropským dětem někdy může zdát hodně vzdálená, ale když pak mají šanci konečně vidět tréninky, zápasy a své hvězdy v akci, je to skvělé,“ ujišťuje Hynes.

Jak vnímal přítomnost veřejnosti na včerejším tréninku? Nesnažil se přece jen některé taktické věci před fanoušky skrýt? „Víte co, mít tyhle otevřené tréninky je super. Hráči to mají rádi, alespoň si mohou udělat představu, jaké to bude při zápase a trochu si zvyknout na atmosféru,“ říká. „No a naprosto speciální to je pochopitelně pro fanoušky, kteří si užijí trénink dvou týmů NHL a vidí naživo své oblíbené hráče,“ uzavřel předzápasové povídání John Hynes.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -