- Reklama -

Chceme vyhrát i pro české kluky, říká Luke Kunin, který jde proti „svým“

- Reklama -

Zvláštní příchuť musí mít pražské dvojutkání pro kanadského útočníka Žraloků Lukea Kunina. Čtyřiadvacetiletý Američan byl draftován v prvním kole draftu 2016 Minnesotou, poslední dvě sezóny ale strávil v Nashvillu. Nyní už ale patří San Jose a v Praze se tak postaví svým bývalým spoluhráčům.

„Nestává se příliš často, abyste sezónu otevírali dvěma zápasy proti svému bývalému týmu, navíc ke všemu v Evropě v rámci Global Series. Je to určitě vzrušující,“ svěřil se. „Mám tam spoustu kamarádů, bylo fajn se s nimi potkat. Teď jsem ale v novém týmu a zajímají mě jenom Sharks,“ ujišťoval.

Jak se mu líbil včerejší otevřený trénink a jeho atmosféra? „Bylo to cool, samozřejmě nejvíc pro Tommyho (Hertla),“ prohlásil. Právě s českým šikulou a Švýcarem Meierem v přípravě nastupoval v jednom útoku. Jak se mu s nimi hrálo?

„Oba jsou to neuvěřitelní hráči, dařilo se jim už v minulosti, měli spoustu úspěchů. Já se snažím hrát jednoduše a být pro ně předvídatelný. Snažím se dát jim puk a vytvářet jim prostor. Příprava byla docela krátká, ale hlavní je, aby nám to klapalo v sezóně,“ řekl Kunin a přiznal, že Sharks budou chtít dnes večer zvítězit i kvůli českým spoluhráčům.

- Reklama -

„Viděli jste Josiho a publikum v Bernu, jaký tam měli úspěch. Bylo to hodně emotivní, všichni byli nadšení. Pro místní kluky je to určitě něco výjimečného, tak doufejme, že nás to nabudí a budeme mít úspěch,“ přeje si Luke Kunin.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -