- Reklama -

Všichni se uvedli skvěle, chválí Johansen nové spoluhráče

- Reklama -

Fantastický týden má za sebou švýcarský útočník Nashvillu Nino Niederreiter. Nejprve si mohl zahrát ve své rodné zemi a zažít elektrizující atmosféru, kterou nadšení fanoušci v Bernu vytvořili. Z Prahy si pak se svými spoluhráči po dvou výhrách (4:1, 3:2) odváží plný počet čtyř bodů.

Sám je pod nimi podepsán vrchovatou měrou, vždyť byl se třemi trefami nejlepším střelcem pražského Global Series. Souhru s letní posilou si pochvaluje i jeho spoluhráč z útoku Ryan Johansen.

„Neskutečný. Jsem za něj hrozně šťastný. Znám ho asi čtrnáct let, je to skvělý kamarád. Jsem opravdu rád, že mu ten start takhle vyšel. Nepochybuji o tom, že bude důležitou součástí našeho týmu,“ pochválil Švýcara.

Ale spokojenost vládne i ostatními novými tvářemi. Třeba takový Kiefer Sherwood strávil většinu loňské sezóny na farmě Colorada, a v pátek se při své premiéře v novém dresu stal první hvězdou utkání, když si připsal gól a asistenci.

- Reklama -

Finský gólman Kevin Lankinen, který v sobotní odvetě nahradil mezi tyčemi krajana Sarose, dopomohl Preds jistým výkonem ke druhé výhře ve dvou dnech. Obránce Ryan McDonagh zase vzadu obětavě blokoval střely.

„Každý z nich v létě tvrdě dřel a na začátek sezóny přišli výborně připraveni. My ostatní jsme se snažili, aby k nám rychle zapadli a aby se cítili komfortně a sebevědomě,“ říká Johansen. „Odehráli vynikající zápasy a výsledkem jsou dvě výhry,“ neskrývá třicetiletý forvard spokojenost.

Nyní čeká celý tým přesun zpět do zámoří. V případě Predators to bude určitě veselejší cesta než pro jejich soupeře. „Mnohem příjemnější, určitě. Ale San Jose si zaslouží kredit. Makali extrémně tvrdě, nedali nám nic zadarmo a odehráli dva velmi dobré zápasy. Já jsem rád, že jsem toho mohl být součástí,“ dodal Johansen.

Co si bude z celé evropské akce pamatovat nejvíc? „Asi ten Bern. Sledovat Josiho a Nina před jejich fanoušky. To samé Hertl tady v Praze, přestože hraje za jiný tým. Celá tahle akce byla parádní. NHL odvedla fantastickou práci. Každý den byl zábavný a něčím vzrušující,“ říká rodák z Vancouveru.

Ten si kromě parádních zážitků odváží domů i víru, že Preds čeká úspěšná sezóna. „Pořád je před námi osmdesát zápasů a spousta práce, ale nabrali jsme tu potřebné sebevědomí. Cítíme se dobře a věříme, že můžeme mít úspěch,“ je přesvědčen.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -