- Reklama -

Úvodní duel vyzněl lépe pro Preds

- Reklama -

Na tiskové konferenci před úvodním zápasem sezóny vyslovil český útočník Tomáš Hertl přání. Toužil dát před domácím publikem gól, ale ještě mnohem víc si přál, aby jeho tým zvítězil a vracel se po pražském víkendu zpátky za moře s dobrou náladou a minimálně třemi body.

První přání se mu splnilo poměrně rychle. Neuplynulo ani devět minut a pražský rodák v přesilové hře zaznamenal svou první branku v sezóně, čímž rozburácel více než 16 tisícovek diváků, kteří včerejšímu zápasu v O2 Aréně přihlíželi. Srovnal tím stav zápasu na 1:1.

Už po jednašedesáti vteřinách totiž udeřil na druhé straně Kiefer Sherwood, později vyhlášený první hvězdou zápasu. Za Predators se kromě něj trefila i další nová posila, Švýcar Nino Niederreiter. Skóroval také mladý finský střelec Eeli Tolvanen a gólový účet zápasu podtrhl trefou při power-play soupeře Matt Duchene.

Na pražský duel pravděpodobně nikdy nezapomene šestadvacetiletý útočník Nashvillu Cole Smith, který si zde ve svém desátém zápase kariéry v NHL připsal svůj premiérový bod v nejslavnější světové lize.

- Reklama -

Nashville nakonec bral v pátečním utkání výhru v poměru 4:1. Kouč John Hynes byl pochopitelně nadmíru spokojen. Na pozápasové tiskové konferenci chválil zejména jistého gólmana Sarose a hru v oslabení.

Sherwood, který nebyl nikdy draftován a většinu loňské sezóny strávil na farmě Colorada (za Avs naskočil jen v 11 zápasech), byl jediným hráčem, který si v duelu připsal více než jeden bod (1+1). Jeho trefa v čase 1:01 je třetím nejrychlejším gólem v zahajovacím zápase sezóny v celé historii Nashville Predators.

Rychleji se v dresu s šavlozubým tygrem na hrudi dokázali po startu sezóny trefit pouze J-P Dumont a Martin Erat, oba to zvládli po 39 vteřinách nové sezóny. Zároveň se jednalo historicky o čtvrtý nejrychlejší gól v zápasech NHL konaných mimo severní Ameriku.

Zajímavou sérii natáhl švédský útočník Filip Forsberg. Asistencí na závěrečný gól Matta Duchenea do prázdné branky zapsal bod už v sedmém zahajovacím zápase sezóny v řadě! To je aktuálně nejdelší taková série mezi všemi hráči NHL. Tři hráči ale mohou tento kousek vyrovnat – Leon Draisaitl, Patrick Laine a Morgan Rielly. Všichni tři jsou momentálně na šesti zápasech, přičemž úvodní utkání nového ročníku mají teprve před sebou.

Hertlův gólový příspěvek nebyl Žralokům nic platný, nikdo ze spoluhráčů se k němu totiž střelecky nepřidal. Po Radimu Vrbatovi, který se dvakrát trefil za Phoenix proti Bostonu v roce 2010, je Hertl teprve druhým českým hráčem, který skóroval na českém území v zápase základní části NHL.

Závěrem dodejme, že slavnostní buly na začátku zápasu vhodil mezi hokejky Tomáše Hertla a Romana Josiho bývalý vynikající fotbalový brankář Petr Čech. Dnes od 20 hodin je v O2 Aréně na programu druhé utkání těchto soupeřů. Podaří se Žralokům odveta nebo to budou Preds, kdo poletí zpátky domů s plným bodovým ziskem?

Nenechte si ujít ani druhý pražský zápas mezi San Jose Sharks a Nashville Predators.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -