- Reklama -

Milujeme to tu a chceme se sem vrátit, ujišťuje Bill Daly, druhý nejmocnější muž NHL

- Reklama -

Před úvodním duelem nového ročníku NHL v Praze s novináři promluvil kromě hráčů a trenérů obou týmů také Bill Daly, zástupce ligového komisionáře Garyho Bettmana, který je všeobecně považován za druhého nejmocnějšího muže slavné zámořské soutěže.

„Dobý večer, vítejte v Praze. Vítejte na 2022 NHL Global Series a vítejte také na oficiálním zahájení ročníku 2022-23,“ pozdravil přítomné pracovníky médií.

„Chtěl bych poděkovat O2 Aréně za to, že nás opět hostí. Moc rádi se sem vracíme. Týmy tu hrají rády, naši hráči tu hrají rádi. Děkujeme,“ uvedl na adresu hostitelské haly. Daly poté poděkoval také oběma klubům za účast na této akci a zmínil pochopitelně i sponzory, partnery, pořadatelskou agenturu Live Nation a televizní stanice, které pražské zápasy přenášejí.

Nezapomněl vyjádřit vděčnost také městům Bern a Berlín a klubům SC Bern a Eisbären Berlín, které byly hostiteli obou zámořských týmů na začátku tohoto týdne.

- Reklama -

„Jsme zpátky, poprvé od roku 2019 jsme mohli přivést týmy a zápasy NHL do Evropy. Máme z toho velkou radost. Jsme nadšeni, že můžeme být opět v Praze. Je to nádherné město a rádi se sem vracíme,“ uvedl.

„S českým hokejem máme velmi dobré vztahy. V NHL loni působilo 29 českých hráčů a jejich celkový počet se už blíží číslu 250. Posledním draftem NHL prošlo sedm českých hráčů, z toho dva byli vybráni v prvním kole,“ vyzdvihl českou stopu.

„Dnes večer budeme moci obdivovat umění Tomáše Hertla a Radima Šimka. Oba hrají za San Jose Sharks, narodili se v Česku a naučili se tu hrát hokej,“ zmínil taháky tohoto dvojutkání z pohledu českého fanouška.

„Ještě jednou opakuji – jsme nadšeni z toho, že jsme zpátky, a že jsme vám mohli přinést tyto zápasy do Prahy,“ uzavřel Daly svůj úvodní výstup. Poté už dal prostor zástupcům médií a jejich dotazům.

Jaká bude strategie NHL pro další roky ohledně zápasů v Evropě? Nerýsuje se třeba evropská divize NHL? „Pro nejbližší roky chceme pokračovat v tom, do jsme dělali doposud. Nevylučuji, že se počet zápasů a týmů, které pocestují do Evropy, může zvýšit. Dovedu si to představit,“ řekl.

„Nemyslím si však, že se v brzké době dočkáme stabilních evropských týmů v NHL. Akce, jako je Global Series, nám umožňují skvělé propojení s evropskými fanoušky, aby si mohli užít své oblíbené hráče, kteří z těchto zemí pocházejí. Tento stávající formát nám vyhovuje, je to pozitivní pro značku NHL i pro náš byznys,“ pochvaluje si.

A kdy se tedy NHL vrátí do Česka? „Zatím jsme neučinili žádné rozhodnutí ohledně příští sezóny. Byli jsme v Praze v roce 2019 a hned, jak to bylo možné, jsme se sem vrátili. To ukazuje, jak Prahu milujeme, a jak máme rádi tohle město i tuhle halu. Lidi jsou tu do hokeje zapálení a pro nás je Praha rozhodně jednou z výborných možností. Rozhodně očekávám, že se sem zápasy NHL vrátí,“ ujistil české fanoušky.

A dočkáme se očekávaného Světového poháru? „Ano, stále je naším úmyslem uspořádat World Cup of Hockey v únoru 2024. Na detailech se zatím pracuje,“ prozradil. Na ožehavý dotaz ohledně účasti Ruska na tomto turnaji, Daly odpověděl následovně:

„Za současné situace bychom je na Světový pohár nevzali. Pokud by se nic nezměnilo, tak jejich účast na turnaji nevidím reálně,“ řekl k tématu války na Ukrajině. „Do února 2024 se toho ale může hodně změnit,“ dodal však.

Zároveň upřesnil, že Světového poháru by se účastnilo osm týmů, přičemž některé z nich budou možná muset projít kvalifikací o poslední dvě nebo tři volná místa.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -