- Reklama -

Hotovo! Zucker se stěhuje do Pittsburghu

- Reklama -

Jason Zucker je Tučňákem!
Pittsburgh jej získal z Minnesoty výměnou za útočníka Alexe Galchenyuka, podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2020 a mladého obránce Calena Addisona.


Pensylvánský celek se o Zuckera zajímal delší dobu, přičemž již dříve prosakovalo na veřejnost, že hokejista není spokojen se svou rolí v týmu.
28letý Kanaďan naskočil v tomto ročníku do 45 zápasů, v nichž vstřelil 14 branek a přidal 15 asistencí. V posledních třech sezónách přitom vždy zaznamenal více než dvacet přesných zásahů.
Ze současného kontraktu s cap hitem 5,5 mil. dolarů mu zbývají tři roky.
„Jason Zucker je elitním forvardem a my věříme, že mezi nás dokonale zapadne,“ vyjádřil se k trejdu generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford. „Zapsal se jako střelec a má potenciál nás posunout dále.“
Pro Pens se jedná o značnou posilu, která by měla vynahradit ztrátu Jakea Guentzela, který absentuje do konce ročníku.


25letý Galchenyuk se stěhoval do Pittsburghu loni z Arizony. V novém působišti ale nezapadl, když ve 45 střetnutích zaregistroval jen pět gólů a 12 nahrávek. Po konci tohoto ročníku se může stát chráněným volným hráčem.
Wild jsou čtvrtou Galchenyukovou štací od roku 2012, kdy jej draftovali Habs.
Poslední tváří výměny je 19letý Addison, jeden z TOP prospektů Penguins. Kanadský zadák byl draftován předloni ve druhém kole a nyní působí ve WHL. V lednu získal v Ostravě zlaté medaile z MS juniorů.

Anketa NHLnews:


- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -