- Reklama -

 Hronek ve šlágru pomohl obrat Pastrňákův Boston

- Reklama -

Filip Hronek sestřelil trefou 71 sekund před koncem třetí třetiny Pastrňákovy Boston Bruins, kteří mířili za třemi body v duelu s Vancouver Canuncks. Český obránce dokázal vyrovnat při hře bez brankáře na 2:2, a jeho spoluhráči pak v prodloužení obrat dokonali a zvítězili 3:2. Pro Hronka to navíc byl 200. bod v nejlepší lize světa.

„Kluci odvedli po čertech dobrou práci,“ ocenil výkon svých svěřenců trenér Rick Tocchet. Měl opravdu důvod k radosti. Zaprvé se jednalo o střetnutí dvou nejlepších celků NHL a určitě ho potěšilo, že se jeho obráncům podařilo vynulovat také Davida Pastrňáka. Vancouver tím navíc usekl svoji nejhorší pasáž dosud výjimečného ročníku, předtím prohrál čtyřikrát za sebou. Měření sil s králi Východu ale nejlepší tým Západní konference očividně nabudilo.

Pastrňák byl na druhé straně aktivní, na domácího Thatchera Demka vyslal celkem šest ran, z toho tři v první třetině. Neuspěla však žádná. Pro jeho Boston je zároveň alarmující, že prohrál již páté prodloužení za sebou. Do extra pětiminutovky Bruins došli již ve 23. zápase sezony. Rekordem ligy je 30 zápasů v prodloužení z ročníku 2003-04. I tehdy v podání Bostonu…

„Hodně z nás udělalo chyby. Tak to ale chodí, vítězíme jako tým, prohráváme jako tým. Musíme se z toho poučit,“ hodnotil po zápase kouč Bostonu Jimm Montgomery. Boston tak je i nadále spolu s Rangers bodově nejúspěšnější tým NHL ve Východní konferenci, tým z americké metropole však má odehrané o utkání méně.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -