- Reklama -

Zemětřesení v NHL? Jets se pohybují na hraně

- Reklama -

Spolumajitel Winnipegu Mark Chipman uznává, že organizace na tom není tak, jak by měla být, pokud si chce zajistit dlouhodobou budoucnost v Manitobě.

Jets se v této sezóně trápí s tím, aby naplnili Canada Life Centre, nejmenší trvalou arénu v NHL s kapacitou 15 225 diváků. I navzdory vydařeným výsledkům týmu je naplňována jen na 87,3 %, což je nejhorší číslo v lize po Buffalu a San Jose.

Winnipeg je druhý v Centrální divizi s bilancí 35-15-5, v průměru ale sledovalo jeho 28 domácích utkání jen 13 098 diváků. Za poslední tři roky se propadl i počet sezónních permanentek – ze zhruba 13 000 na cirka 9 500.

„Nebyl bych k vám upřímný, kdybych neuvedl, že se potřebujeme dostat zpět k 13 000. Na tomto bodě, ve kterém jsme se právě ocitli, to nebude fungovat. Jednoduše nebude,“ řekl Chipman pro portál The Athletic.

- Reklama -

Průměrná návštěvnost domácích klání Jets je druhá nejnižší po návštěvnosti Yotes, kteří hrají v provizorní univerzitní hale. Právě tým z Arizony je následníkem původních Jets, kteří se stěhovali v roce 1996.

Současná organizace má své kořeny v Atlantě, ze které se odstěhovala v roce 2011. Od té doby téměř dekádu vyprodávala všechny domácí zápasy. Od pandemie je však trend negativní a situaci pozorně sleduje i vedení NHL.

„Věnují tomu pozornost,“ poznamenal Chipman. „Vidí ta čísla. Vidí, na čem je liga a na čem jsme my. A my jsme aktuálně na okraji. Právem tedy chtějí vědět, co děláme. Co se děje. Co se stalo a co s tím uděláme.“

Ještě v říjnu Chipman odmítl úvahy, že by tým mohla jeho společnost prodat anebo přestěhovat. To však měl celek za sebou sezónu, ve které nepostoupil do play-off. V té současné nepomohly ani pozitivní výkony.

Expanze či stěhování některého z mančaftů NHL je horkým tématem. Jako o nových působištích se hovoří o Atlantě, Salt Lake City či Houstonu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -