- Reklama -

Hudler dal dva góly, Jágr se posunul před Howea. Florida ale znovu padla

- Reklama -

Pryč jsou časy, kdy Florida drtila soupeře jednoho po druhém. Teď se nadře na každý bod a pomalu klesá tabulkou. Dokonce ani opěvované posily zatím příliš radosti nepřinesly. V minulém zápase s Arizonou (1:5) posbírali Jiří Hudler, Jakub Kindl a Teddy Purcell dohromady devět minusových bodů, do produktivity nepřispěli ani jednou. V pondělí se situace konečně trochu zlepšila.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hudler protrhl smůlu a dal dva góly, Kindl nebodoval, ale v tabulce pravdy měl dva plusové body. To je dobrá vizitka, protože Florida utkání znovu nezvládla. Za remízu po základní hrací době urvala aspoň bod, v prodloužení však zajistil výhru pro hosty Lee Stempniak. Jeden gól Bruins vstřelil v první třetině David Pastrňák. Pro Pantery z toho byla pátá prohra z posledních šesti utkání.
„Je to zábava,“ řekl ke svému večeru Stempniak, jenž se s Marchandem a Bergeronem podílel na dvou brankách Bruins a všichni tři si připsali po dvou kanadských bodech. „Hraju se dvěma skvělými hráči, snažím se je hlavně doplňovat. Dnes to bylo důležité vítězství, přestože jsme ztratili vedení.“
Hudler není žádný velký kanonýr, zaznamenal teprve svou jedenáctou a dvanáctou trefu v sezóně. O to větší měl radost. Obě navíc pomáhaly korigovat náskok Medvědů, kteří už v první třetině odskočili do rychlého vedení 4:1. Domácí v dalších čtyřiceti minutách dokázali třemi góly srovnat.
„Je to skvělé, ale byli jsme špatní v první třetině a museli jsme dotahovat,“ řekl Hudler. „Myslím, že ve druhé a třetí třetině jsme hráli opravdu dobře,“ doplnil bývalý forvard Calgary, který přišel do týmu ze Sunrise jen pár dní před uzávěrkou přestupů.
Jedinou trefu domácích zajistil v prvním dějství finský centr Aleksander Barkov, pro kterého to byl už dvacátý přesný zásah v sezóně (50 utkání, 42 bodů). Asistence si připsali Jaromír Jágr a Jonathan Huberdeau.


Český veterán tak zaznamenal svůj 49. bod v sezóně (21+28), dohromady 1851. v kariéře a osamostatnil se na třetím místě historického kanadského bodování, kde v minulém utkání dostihl Gordieho Howea.
„Myslím, že to znamená víc pro vás než pro mě,“ řekl Jágr zámořským novinářům ke svému posunu v historické tabulce produktivity. „Pro mě je teď opravdu nejdůležitější, abychom vyhrávali,“ dodal s ohledem na neutěšenou situaci svého týmu.
Na třetího Marka Messiera (1887) schází v tuto chvíli Jágrovi 36 bodů. Pokud nastoupí v NHL i v příští sezóně, může reálně dostihnout i tohoto legendárního forvarda, jenž vyhrál s Edmontonem a New Yorkem Rangers dohromady šest Stanley Cupů.

- Reklama -


Jágr v pondělí také odehrál svůj 1613. duel v základní části National Hockey League, čímž přeskočil slavného obránce Bostonu a Colorada Raye Bourquea na devátém místě historické tabulky v počtu odehraných zápasů.
„Opět jsme špatně začali. Pokud si necháte vstřelit tři branky, je těžké se pak proti takovému soupeři dostat zpátky do zápasu. Oni nás nepřehráli, my jsme jim góly darovali,“ uvedl čtyřiačtyřicetiletý Jágr. „Mám radost, že jsme získali aspoň bod, který je hodně důležitý. Ale příště už musíme hrát dobře hned od začátku.“
Po úspěchu na ledě BB&T Center měl trenér Bostonu Claude Julien o důvod víc se radovat. Pětapadesátiletý rodák z Blind River vyhrál na lavičce Bruins již 388. zápas, čímž překonal výkon Arta Rosse a stal se v počtu vítězství nejúspěšnějším trenérem v historii klubu.
Julienova trenérská bilance v základní části NHL je aktuálně 927 zápasů, 507 výher, 301 porážek, 109 proher a 10 remíz. Za devět let ve službách Bostonu vyhrál 388 z 689 utkání, prohrál 215 po základní hrací době a dalších 86 po prodloužení nebo nájezdech.

Foto: Icon Sportswire

Nejproduktivnější hráči v historii NHL

PořadíJménoPostZápasyBody
1.Wayne GretzkyC14872857
2.Mark MessierC17561887
3. Jaromír JágrPK16131851
4.Gordie HowePK17671850
5.Ron FrancisC17311798
- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -