- Reklama -

Hughes je natěšený na start sezóny, jak je to se Zachou?

- Reklama -

Fanshop týmuNew Jersey Devils se v letní přestávce činilo. Vedení přivedlo do obrany P. K. Subbana, do útoku zase ruského snajpra Nikitu Guseva a tvrďáka Wayna Simmondse. V posledním draftu navíc znovu vybírali z prvního místa a svůj kádr tak doplnili o Jacka Hughese. Jednou z otázek je další osud českého krajánka Pavla Zachy. Včera vyšla zatím nepotvrzená zpráva, že někdejší šestka draftu míří do Omsku hrající KHL.
Pavel Zacha se stále pere s očekáváními, které s sebou přinesl první výběr Devils (celkově 6. v pořadí) v roce 2015. Kolísavá forma dvaadvacetiletého útočníka způsobila to, že byl v uplynulé sezoně poslán na rozehrání do Binghampton Devils v AHL. Rodák z Brna je v současnosti bez smlouvy a užívá status omezeného volného hráče. Ďáblové chtějí Zachu na své soupisce udržet.
„Před několika dny mi jeho agent řekl, že má Pavel možnost podepsat smlouvu v KHL. Já ale doufám, že se dokážeme na něčem domluvit ve dnech, které předchází začátku našeho kempu. Snažím se najít podmínky, které by vyhovovaly oběma stranám. Hodí se nám do mužstva, je to dobrý mladý hráč, jehož hra se stále vyvíjí. Doufám, že se domluvíme, ale samozřejmě pokud se rozhodne pro KHL, bude mít případný návrat do NHL složitý,“ nechal se slyšet generální manažer Devils Ray Shero k případu Zacha.

Učí se za pochodu

Jack Hughes prošel americkým systémem výchovy talentů. Díky svým skvělým výkonům si vysloužil oceňovanou pozici jedničky draftu, byť v jednu chvíli to vypadalo, že ho o toto výsadní postavení připraví finský zázrak Kaapo Kakko. Dres New Jersey ale nakonec na pódiu skutečně oblékl Hughes, který se nyní bude hlásit na svém prvním předsezónním kempu v životě.
„Nejvíce se těším na můj první zápas v NHL. Nejradši bych nějak přetočil čas, abych už se nacházel v prvním utkání sezony,“ vyprávěl novinářům na kempu nováčků v Buffalu.
Další otázka novinářů mířila na to, jakou od sebe očekává sezonu a jak se případně bude vyrovnávat s tím, když mu to na ledě nebude zrovna vycházet. „Myslím, že když má sezona 82 utkání, tak jich rozhodně nejde odehrát 82 skvěle. Mluvil jsem o tom s několika lidmi a klíčem podle mě je zůstat stále sebevědomý a věřit ve své schopnosti. Nemůžu ztratit sebedůvěru, prostě se budu držet stylu své hry, který mě dostal až takhle daleko,“ odpověděl americký mladík.
Mluvil také o mediálním zájmu, který jej nyní provází na každém kroku. „Je to součást toho, že jsem profesionální hokejista. Snažím se být v tomto ohledu uvážlivý a zároveň se co nejvíce učit za pochodu,“ popsal osmnáctiletý příslib.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -