- Reklama -

Jágr překonal Gordieho Howea!

- Reklama -

Jaromír Jágr se ve čtvrtek vrátil do akce poprvé od 52. narozenin a okamžitě skóroval poté, co překonal rekord Gordieho Howea.

Jágr se stal nejstarším hráčem, který odehrál pravidelná střídání v profesionálním hokeji. S věkem 52 let a 63 dní se stal i nejstarším hráčem, který v profesionálním hokeji skóroval.

Howe odehrál svůj poslední zápas NHL v roce 1980 ve věku 52 let a 11 dní. V IHL si zahrál i v roce 1997 ve věku 69 let, jednalo se ale jen o jedno střídání.

- Reklama -

Jágr slavil 52. narozeniny 15. února, přičemž na další zápas v dresu Kladna čekal od 10. února. Ke gólu, kterým otevřel skóre utkání, přidal ještě asistenci, aby pomohl k výhře  7:2 nad Vsetínem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -