- Reklama -

Je na čase jednat, vyzývá Fasel NHL

- Reklama -

Prezident IIHF René Fasel stanovil vedení NHL nejzažší termín, do kterého musí potvrdit účast či neúčast svých hráčů na zimních hrách v roce 2022.
Funkcionář se k tématu vyjádřil na nedělní tiskové konferenci konané v rámci juniorského šampionátu v Ostravě.

„Rádi bychom slyšeli jejich rozhodnutí co nejdříve,“ prohlásil Fasel. „Ohledně Koreje jsme se jejich „Ne“ dozvěděli pozdě. Obzvláště severoamerické týmy jako USA a Kanada pak mají potíže najít a poskládat narychlo dobrý mančaft.“
NHL informovala Mezinárodní hokejový svaz o své neúčasti na Hrách v Pyeongchangu deset měsíců před akcí. Poprvé od roku 1998 tak liga své hvězdy pod pět kruhů nevyslala.
V listopadu Bettman médiím sdělil, že Hry jsou pro soutěž velkým narušením sezóny, a dal jasně najevo svůj skeptický pohled na věc. Fasel přesto věří, že olympiáda je pro hokej nejvelkolepějším dějištěm.
„Hlavním úkolem je popularizovat hokej a olympijské hry s těmi nejlepšími jsou unikátní platformou, kterou můžeme využít. Obzvláště pak v Asii, kde leží dvě třetiny veškeré populace. Považuju Garyho (Bettmana) za moudrého člověka,“ vyjádřil Fasel svou naději. „Je chytrý. A koneckonců se setkáme…doufám.“
Hokejoví fanoušci zažívají v tomto směru chudá léta, jelikož poslední turnaj s nejlepšími hráči se konal v roce 2016 v rámci Světového poháru. NHL přitom v prosinci oznámila, že jeho další edici plánuje pořádat až v roce 2024.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -