- Reklama -

Jestřábi ulovili dalšího Čecha!

- Reklama -

Chicago podepsalo dvouletý vstupní kontrakt s útočníkem Matějem Chalupou. Informaci přinesl Scott Powers z portálu The Athletic a posléze potvrdil i klub.
21letý nedraftovaný Čech působil v této sezóně v Hradci Králové, za který odehrál 50 utkání s bilancí sedmi branek a 24 bodů.


Jednalo se o jeho druhý ročník v týmu, když předchozí dva strávil v Plzni. Tam se mimochodem setkal i se současným Jestřábem Dominikem Kubalíkem.
V uplynulé sezóně byl také spoluhráčem Radka Smoleňáka, který si před 10 lety odbyl v dresu Chicaga jedno utkání.
„Pamatuju si ho z Plzně a on je bruslař jako blázen, může se ještě zlepšit,“ popsal Chalupu pro deník Sport bývalý hokejista Jakub Koreis, kterého v roce 2002 draftoval Phoenix.
Příští sezónu začne letňanský odchovanec pravděpodobně na farmě v Rockfordu. Ročně si může vydělat až 925 tisíc dolarů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -