- Reklama -

Jets si zajistili Hellebuyckovy služby na dalších šest let. Bude brát více než Holtby

- Reklama -

Fanshop týmu
Manažeři Winnipegu se mohou po dnešku poplácat po ramenou. Novým kontraktem v celkové hodnotě 37 mil. amerických dolarů si pojistili služby své brankářské jedničky Connora Hellebuycka na dalších šest let.
Americký gólman bude ročně pobírat v průměru 6,17 miliónů, tedy o něco málo více než úřadující vítěz Stanley Cupu Braden Holtby. Z mužů v bráně má vyšší roční gáži pouze pětice Price – Lundqvist – Bobrovskij – Rask a Rinne.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Pětadvacetiletý Hellebuyck byl jednou z největších opor Jets při jejich letošním tažení v play-off (připomeňte si ZDE) a po právu patřil mezi finalisty na zisk Vezinovy trofeje. Na začátku července se stal po životní sezoně chráněným volným hráčem.

Rodák z Michiganu zakončil základní část s bilancí 44-11-9, 92,4procentní úspěšností zákroků a průměrem 2,36 inkasovaných gólů na zápas. Podobná čísla si udržel také ve vyřazovací fázi soutěže (9-8, 92,2 %, 2.36), v níž s týmem dokráčel až do finále Západní konference.
Hellebuyckovým podpisem však starosti klubu nekončí. Mezi chráněnými volnými hráči se stále nacházejí významná jména včetně špičkových obránců Jacoba Trouby a Joshe Morrisseye.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -