- Reklama -

Mark Scheifele a Connor Hellebuyck podepsali s Winnipegem dlouholeté kontrakty

- Reklama -

Krize je zažehnána, dvě hlavní tváře organizace Winnipeg Jets jsou podepsané. Kanadský Winnipeg prodloužil smlouvy se svými oporami útočníkem Markem Scheifelem a brankářem Connorem Hellebuyckem. Oba zůstanou u Jets dalších sedm let.

Nové smlouvy začnou platit oběma základním stavebním pilířům Tryskáčů od sezóny 2024/2025. Kontrakty jsou identické ve výši 8,5 milionu dolarů na sedm let.

Třicetiletého Scheifeleho draftovali Jets v roce 2011 jako sedmého v celkovém pořadí. V uplynulé sezóně nastřílel svůj dosavadní osobní rekord 42 gólů. Letos načne svoji jedenáctou sezonu ve Winnipegu. V posledních osmi sezonách pokaždé překonal mety 60 bodů a 20 branek v ročníku. V klubu plní funkci asistenta kapitána.

Connor Hellebuyck má za sebou další výtečný ročník. Ve Winnipegu je stálicí, pozici jedničky mezi tyčemi převzal před sezonou 2016/2017 od Čecha Ondřeje Pavelce.

- Reklama -

Třicetiletý Američan vloni skončil mezi finalisty v hlasování o Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře základní části. Tuto trofej získal v roce 2020. Je rekordmanem klubu v počtu odchytaných zápasů (445), výher (238), čistých kont (32) i zákroků (12 465).

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -