- Reklama -

Joe Nieuwendyk bude pracovat jako skaut a poradce pro Hurikány z Raleighu

- Reklama -

Bývalý vynikající útočník Joe Nieuwendyk, který v rozmezí let 2009-13 zastával post generálního manažera Dallasu Stars, bude novým skautem a odborným poradcem Caroliny Hurricanes. Zástupci mužstva z Raleighu o tom informovali na svých webových stránkách.
„Joe přináší do naší organizace bohaté znalosti a zkušenosti,“ uvedl na adresu sedmačtyřicetiletého člena Hokejové síně slávy (Nieuwendyk byl uveden v roce 2011) výkonný viceprezident a generální manažer Caroliny Ron Francis. „Bude pracovat v Dallasu. Jeho postřehy týkající se hodnocení hráčů budou pro Hurricanes velkým přínosem.“
Během aktivní kariéry nastupoval Nieuwendyk za Calgary, Dallas, New Jersey, Toronto a Floridu. Olympijský vítěz ze Salt Lake City 2002 strávil v National Hockey League celkem dvacet sezón. V základní části soutěže odehrál 1257 utkání, ve kterých zaznamenal 1126 bodů (564+562). Ve 158 utkáních play off vstřelil 66 gólů a 50 dalších přihrál.
Joe Nieuwendyk byl Calgary draftován v roce 1985 ve druhém kole z 27. pozice. Do NHL naskočil v sezóně 1986-87 a v dresu kanadského klubu vydržel až do roku 1995. Největším úspěchem v dresu Plamenů byl jednoznačně zisk Stanley Cup v roce 1989, dosud jediný v historii kanadského klubu.
Nieuwendyk měl to štěstí, že slavnou trofej nezvedl na hlavu jen jednou. Triumf s Flames zopakoval dokonce dvakrát a pokaždé s jiným týmem. V roce 1999 uspěl s Dallasem a navrch si odnesl Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. V roce 2003 vyhrál potřetí, tentokrát jako hráč New Jersey.
Po skončení aktivní kariéry působil mimo jiné i jako zvláštní asistent generálního manažera v organizacích Toronta Maple Leafs a Floridy Panthers.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -