- Reklama -

Kam zamíří gólman Ducks John Gibson?

- Reklama -

Devětadvacetiletý brankář John Gibson je před důležitým rozhodnutím ve své kariéře. Rodák z Pittsburghu má před sebou velmi talentovaný tým, který však ještě potřebuje několik let vývoje. Ducks se tak potácí u dna NHL, Gibson se mezitím dostává do nejlepšího brankářského věku. Změní Američan po tomto ročníku poprvé v kariéře dres?

Gibson má s Anaheimem smlouvu do konce sezony 2026/2027 s ročním příjmem 6,4 milionů dolarů, což za týmovou jedničku není vůbec špatná částka. Američan však často trpí na zranění, je tedy potřeba k němu mít spolehlivou dvojku, která je za něj schopná zaskočit. Případný konec Gibsona v Anaheimu by byl skvělou zprávou pro Lukáše Dostála, který patří do organizace Anaheimu a tlačí se do prvního týmu.

Los Angeles Kings jsou divizními rivaly Anaheimu, oba kluby mají sídla blízko sebe. Kings se letos rozloučili s dlouholetým brankářem číslo jedna Jonathanem Quickem, dá se tedy očekávat, že v létě budou na trhu shánět nového spolehlivého veterána. Dají vedení Ducks takovou nabídku, kterou Kačeři neodmítnou? Hodně napoví, zda se Los Angeles podaří podepsat na další sezonu svoji akvizici z přestupové uzávěrky Joonase Korpisala.

Potíže s brankáři řeší v poslední době i Vegas Golden Knights. Jejich uvažovaná jednička Švéd Robin Lehner je dlouhodobě zraněná a je otázka, zda se ještě k hokeji vrátí. Letos na play-off Rytíři přivedli výše zmiňovaného Jonathana Quicka, ten se však po sezoně stane volným hráčem a v 37 letech a po mnoha zraněných není perspektivní, byť mu úvod angažmá v Las Vegas vyšel. Do budoucna Vegas počítají spíše s Loganem Thompsonem, který by mohl růst právě vedle Gibsona.

- Reklama -

Třetím zájemcem o Gibsonovy služby by mohla být Ottawa. Oba její brankáři Cam Talbot a Anton Forsberg nepodávali ideální výkony, navíc trpí na častá zranění. GM Senators Pierre Dorion v minulosti mnohokrát ukázal, že se nebojí rázných kroků a přivádět do svého týmu zajímavé hráče. Zacílí své snahy na získání dlouholetého brankáře Ducks?

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -