- Reklama -

Jedna éra Blackhawks může definitivně skončit. Odejde jejich tvář do důchodu?

- Reklama -

Chicago vyměnilo před přestupovou uzávěrkou svého ikonického útočníka Patrika Kanea. Další týmová legenda, dlouholetý kapitán Jonathan Toews absentuje pro zdravotní problémy. A je možné, že se k týmu už nevrátí.

Toews se nachází podobně jako Kane v posledním roce osmileté smlouvy s cap hitem 10,5 mil. dolarů. V létě se může stát nechráněným volným hráčem, ale není vyloučeno, že se stane dříve sportovním důchodcem.

John Dietz z chicagského deníku Daily Herald s odvoláním na své zdroje informuje, že Toews vážně zvažuje ukončení hráčské kariéry a to už po této sezóně.

34letý Kanaďan nehrál od 28. ledna a 19. února přiznal, že se vyrovnává s následky dlouhého covidu a syndromem chronické imunitní odezvy. Pro obě onemocnění vynechal už celý ročník 2020/21.

- Reklama -

Toews strávil celou kariéru v Chicagu, se kterým získal tři Stanley Cupy. Dohromady odehrál 1060 zápasů, v nichž nasbíral 880 bodů za 371 gólů a 509 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -