- Reklama -

Kdo bude nástupcem Toewse? Hlásí se hvězdný bek

- Reklama -

Chicago nemá po odchodu Jonathana Toewse stanoveného kapitána pro nejbližší sezónu. Hvězdný obránce Seth Jones by tuto díru rád zalátal.

Jones věří, že mu pro práci kapitána pomohly zkušenosti, které nasbíral za roky hraní pod několika respektovanými lídry v NHL.

„Vždy jsem chtěl být kapitánem. Učil jsem se od několika skvělých lídrů – Sheu Webera, Nicka Foligna, Jonathana Toewse. Hrál jsem s některými z těch největších kapitánů, jaké jsem kdy viděl,“ uvedl Jones pro ligový web.

Momentálně není známo, zda se Blackhawks chystají jmenovat nového kapitána už před touto sezónou. Není ničím zvláštním, že si týmy v přestavbě zvolí vyšší počet alternujících kapitánů. Od Chicaga se velké ambice v novém ročníku nečekají.

„Chápu, kde se organizace nachází. Zaměřuju se na to, abych hrál svou hru a byl lídrem, ať už budu mít na dresu céčko, áčko anebo nic,“ poznamenal Jones, který v říjnu oslaví 29. narozeniny.

- Reklama -

Rodák z texaského Arlingtonu odehrál v NHL už 730 zápasů se ziskem 374 bodů (82+292). V jeho aktuální smlouvě zůstává platných sedm sezón s cap hitem 9,5 mil. dolarů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -