- Reklama -

Když by se Boston vzdal Krejčího – kam by český centr nejspíše zamířil?

- Reklama -

Zkušený český střední útočník David Krejčí letos odehrál poslední sezonu svého kontraktu. Pětatřicetiletý bojovník, který ukazuje, že i v pokročilém hokejovém věku podává stále elitní výkony, se nyní rozhoduje, jak naloží se svojí budoucností.

Ambiciózní Boston v letošním play-off narazil na New York Islanders a s vyřazovacími boji se rozloučil překvapivě brzy. Poslední dva ročníky se analytici a další zástupci odborné hokejové veřejnosti předhání s vyjádřeními o tom, že „letos je to poslední šance pro tento tým“. Je to i názor vedení Bruins? Jejich kroky, které musí učinit v nejbližších týdnech, o tom dají jasnou zprávu.

Bruins má řadu hráčů, kteří se stanou v červenci volnými hráči. Patří mezi ně třeba finský brankář Tuukka Rask, předuzávěrková akvizice Taylor Hall ale i také právě elitní centr David Krejčí.

Pětatřicetiletý útočník se už dříve vyjádřil, že si nedokáže představit, že by hrál v NHL jinde než v Bostonu. Přesto, kdyby tato vysoce nepravděpodobná událost nastala, ve kterých týmech by se mohl uchytit?

- Reklama -

Montreal Canadiens

Přesun do kádru letošního finalisty Stanley Cupu by byl hodně třaskavý. Rivalita mezi Bostonem a Montrealem je stále aktuální a se současným zlepšením Canadiens a brzkém konci Bruins možná ještě palčivější. Montreal by rozhodně nepohrdl zkušeným a schopným tvůrcem hry, který by navíc mohl působit jako zkušený mentor mladíků Suzukiho a Kotkaniemiho. Canadiens navíc mohou kvůli volnému trhu přijít o své dva zkušené hráče – Erica Staala a Phillipa Danaulta, Krejčí by tak mohl být vskutku excelentní náhradou.

Minnesota Wild

Wild letos málem senzačně vyřadili Vegas. Tím překvapili dost kritiků, kteří jim věštili další podprůměrnou sezonu bez vyřazovacích bojů. Ukázali, že v jejich kádru dřímá potenciál a David Krejčí by mohl být ideálním doplňkem, který by jim pomohl k dalšímu vzestupu.

Wild se však musí zaměřit na úspěšné podepsání střelce Kirilla Kaprizova. Kdyby Krejčí dostal k ruce takového talentovaného snajpra, jakým čtyřiadvacetiletý rodák z Novokuzněcku je, mohly by se dít věci.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -