- Reklama -

Jak Vegas dále naloží s Fleurym?

- Reklama -

Marc-André Fleury, gólman Vegas Golden Knights, zažil víceméně podařené play-off. Během sezony dokázal navzdory předpokladům přechytat svého mladšího parťáka Robina Lehnera a získat zpět pozici týmové jedničky, kterou ztratil v loňském play-off. Po vypadnutí Vegas s Montreal Canadiens v semifinále Stanley Cupu se však opět objevují spekulace o trejdu zkušeného Kanaďana.

Šestatřicetiletý Fleury ožil a podával opět špičkové výkony. V základní části vyšponoval svoji úspěšnost zákroků téměř k 93 %, v play-off se málem dostal na hranici 92 %. Vegas měli jeden z nejkvalitnějších (a také nejdražších) brankářských tandemů v lize. A kouč Vegas Peter De Boer naznačil, že v tomto trendu by se už v městě hazardu nemělo pokračovat. Byť řekl, že vyrovnaná dvojice brankářů byla jedním z klíčových důvodů letošního úspěchu. Za základní část získali dokonce Williams M. Jennings Trophy za nejméně obdržených gólů.

„Příští rok bude jiný,“ mnohoznačně prohlásil po sezoně při setkání s novináři.

- Reklama -

Znamená to, že by se zkušený brankář potřetí v kariéře stěhoval? Zatím nastupoval pouze za Pittsburgh a právě Vegas. Fleury se rozhovořil o své sezoně i vztahu s jeho kolegou Robinem Lehnerem.

„Ve druhé sezoně se náš vztah dále vyvíjel. Vycházíme spolu skvěle,“ zmínil se Fleury. Jeho švédský parťák mluvil podobně. „Sblížili jsme se a myslím, že jsme to zvládli skvěle,“ opáčil Lehner.

Zkušený Fleury se rozpovídal o hořkém konci sezony i své další budoucnosti. „Sezona nám skončila teprve před pár dny. Frustrace z toho, že ve finále je Montreal na náš úkor je stále ještě velká. Ještě jsem moc o budoucnosti nepřemýšlel, ale stále platí, že bych rád dohrál svoji kariéru zde,“ nechal se slyšet muž, jenž má s Golden Knights smlouvu ještě na jeden rok za sedm milionů dolarů.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -