- Reklama -

Koho už v příštím roce neuvidíme v dresu Stars?

- Reklama -

Dallas Stars měli v letošní sezoně dobře nakročeno, nakonec však jejich pouť vyřazovacími boji ukončil Edmonton Oilers v konferenčním finále. Kádr klubu z Texasu čekají po sezoně změny. Přinášíme vám soupis čtyř hráčů, které pravděpodobně v následující sezoně v dresu s hvězdou neuvidíte.

Joe Pavelski

Americký veterán, vyhlášený střelec se podle některých reportérů nechal po rozhodujícím utkání série s Oilers slyšet, že odehrál svůj poslední ročník. Pokud je tomu skutečně tak, jeho kariéře lze pouze tleskat. Devětatřicetiletý rodák z Ploveru v NHL odehrál v dresu San Jose a Dallasu 18 sezon. Byl vyhlášeným střelcem, i letos patřil v základní části k tahounům Stars – v 82 utkáních nastřádal 67 bodů. Play-off mu už však nevyšlo podle jeho představ, získal pouze čtyři body v 19 zápasech.

Chris Tanev

- Reklama -

Předuzávěrková akvizice přinesla do Dallasu přesně to, co měla. Tvrdé hity a důraznou defenzivu. Byť se dá očekávat, že by si ho Stars ve svém kádru rádi ponechali, Tanev se pravděpodobně rozhodne vyzkoušet volný trh. V 34 letech má poslední šanci na opravdu dobrý kontrakt.

Derrick Pouliot

Třicetiletý Kanaďan převážnou většinu ročníku strávil na farmě v Texas Stars. V prvním týmu odehrál pouze pět utkání. Více než 10 zápasů v NHL za sezonu naposledy odehrál v dresu Vancouveru v sezoně 2018/2019. Stars se zřejmě poohlédnou po perspektivnějším obránci, který rozšíří jejich soupisku.

Matt Duchene

Třiatřicetiletý centr restartoval v Texasu svoji kariéru. Prožil skvělou základní část s 65 body v 80 utkáních. V play-off však nepředváděl ideální výkony, když pobral jen šest bodů v 19 zápasech. Loni v létě akceptoval roční smlouvu na tři miliony dolarů. Duchene však v třiatřiceti letech bude na volném trhu vyhlížet poslední opravdu výnosnou smlouvu na dva až tři roky. Výkony v základní části ho rozhodně opravňují k tomu říct si o větší balík, než dosud bral u Stars.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -