- Reklama -

Kouč Babcock: nejžádanější zboží na trhu

- Reklama -

Bude Mike Babcock pokračovat v Detroitu nebo zamíří po deseti letech jinam? Úspěšnému trenérovi skončila smlouva. Stal se nejžádanějším zbožím, na trhu volných agentů o něj bude větší zájem, než o kteréhokoli hráče, který by byl k mání. Zástup případných zájemců je úctyhodný. V první řadě samozřejmě Red Wings. A týmy jako Philadelphia, Toronto, Buffalo, Edmonton, San Jose a možná dokonce i Pittsburgh a St. Louis by z Babcocka s radostí udělaly nejlíp placeného trenéra v historii NHL, jen aby ho získaly.
Ve čtvrtek Detroit vypadl po sedmi zápasech s Tampou, v pátek se Babcock vyfotil s týmem v Joe Louis Areně a pak spěchal na promoci dcery. „Musel jsem sebou hodit, na řadu šla brzy, její příjmení přece začíná na B,“ usmíval se dvaapadesátiletý kouč, který vedl Red Wings deset sezón, ani jednou s nimi nechyběl v play off a v roce 2008 pod jeho vedením vyhráli Stanley Cup.
Údajně už příští týden by se měl Babcock sejít s generálním manažerem Kenem Hollandem. O plánech do budoucna sám mluvit nechce. S rozhodnutím nechvátá, i když si je vědom, že hodiny už začaly tikat. O peníze mu však prý tolik nejde, zásadní podle něj bude zájem rodiny a taky to, jakou šanci na úspěch bude v novém či staronovém působišti mít.
„Všichni si myslí, že Ken Holland je šéfem, ale boss je především moje žena. Poprvé jsem s ní o tom mluvil teprve ráno, ale ten rozhovor netrval dlouho,“ zavtipkoval Babcock. Za deset let se pro něj i rodinu stal Detroit domovem, vyrostly tam jeho tři děti. Už před rokem odmítl prodloužit smlouvy, od té doby se traduje sága, že Red Wings možná opustí. Na tiskovkách občas utrousil obrat ve smyslu, že lepší práci by nenašel, kořeny jsou důležité a tráva je zelenější doma, pokud se o ní člověk dobře stará a pravidelně zalévá. Jestli však v Hockeytownu zůstane, není pořád jasné.
Jediné, co dal Babcock najevo, byla chuť dál trénovat. „Kdo si myslí, že půjdu někam dělat generálního manažera, mluví asi o někom jiném. Na tohle nemám buňky,“ narážel na údajnou nabídku Brendana Shanahana z Toronta, který nedávno odvolal manažera Dava Nonise.
„Já jsem kouč, tuhle práci miluju a myslím, že ji i docela ovládám. Mám rád tu souztěžovst, to napětí, rád pracuju s hráči. Chci zůstat blízko u ledu,ne sedět někde v kanceláři. Zatím ale nemám ponětí, kde budu pokračovat. Musím si všechno promyslet a potom se rozhodnu,“ řekl Babcock.
Oficiálně se volným agentem stane až od 30.června. Detroit by mu mohl dát povolení, aby jednal s jinými kluby už dřív, manažer Holland popřel, že by něco takového udělal. Pokud by ovšem podepsal s jiným klubem, mohou za něj Wings požadovat kompenzaci.
Celá záležitost je tak zatím ve stadiu napjatého vyčkávání. V Detroitu, ale i tuctu dalších klubů NHL jsou natěšení na Babcockovo rozhodnutí. Jakmile padne, spustí se celé domino. „Jsem polichocen. Opravdu jsem,“ přiznal Babcock. „Ale chce to trochu času, moje žena a já musíme všechno zvážit, projít si to, stejně jako to musím probrat s Kennym (Hollandem). Do deseti dnů bychom mohli mít plán. Nehodlám tohle protahovat donekonečna,“ slíbil. Takže ještě trochu trpělivosti.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -