- Reklama -

Krize Bostonu nebere konce. Může smést i trenéra Juliena a GM Chiarelliho

- Reklama -

V Bostonu se na zásluhy neohlížejí. Stanley Cup z roku 2011, účast ve finále o dva roky později nebo loňský zisk Prezidentovy trofeje, to vše už je minulostí. Teď je třeba řešit aktuální problémy. A pokud nebude nalezeno kloudné východisko, generální manažer Peter Chiarelli i trenér Claude Julien, kteří jsou podepsaní pod zmíněné úspěchy Medvědů, se mohou na konci letošního ročníku ocitnout bez zaměstnání.
Takovou zprávu vyslali do světa prezident Bruins Cam Neely a šéf klubové exekutivy Charlie Jacobs. K drastickým změnám by mohlo dojít především v případě, že se Boston letos nekvalifikuje do play off. Amerického týmu patří momentálně osmá příčka v tabulce Východní konference s náskokem jednoho bodu na devátou Floridou. Nicméně Medvědi si za poslední dva týdny připsali sérii šesti porážek po sobě a naděje na účast ve vyřazovací části tak rázem svitla i Letcům z Philadelphie (ztrácejí 4 body).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Chápu, že všechny naše kroky a rozhodnutí budou nyní bedlivě sledovány vedením klubu. Za dobu mého působení u tohoto týmu jsme zažili nejeden úspěšný okamžik. Letos máme špatnou sezónu. Musíme pracovat na zlepšení,“ řekl Chiarelli, který se stal manažerem Bruins v roce 2006.
Padesátiletý Kanaďan stále nenašel náhradu za Jaromea Iginlu, který v létě zamířil do Colorada. Ani výměna Johnnyho Boychuka, který momentálně válí v barvách NY Islanders, se s odstupem času nejeví jako nejšťastnější rozhodnutí (byť je třeba dodat, že Bruins potřebovali odlehčit platové zátěži).
K tomu si přidejme zranění, kterými si prošli Zdeno Chára a Davida Krejčí, poněkud nejisté výkony obránce Dennise Seidenberga, který vynechal více jak polovinu minulého ročníku, a zůstává nám obraz týmu, jehož nemastné neslané výkony na úvod letošní sezóny se přenesly na celé dvě třetiny základní části. „Netušil jsem, že se to s námi potáhne tak dlouho. Ale tak to prostě je a my na to musíme adekvátně reagovat,“ řekl Chiarelli.