- Reklama -

Kubalík se dostal mezi finalisty na zisk Calder Trophy

- Reklama -

Český útočník ve službách Chicaga Dominik Kubalík byl nominován mezi trojici finalistů na zisk Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka sezóny.
O cenu bude bojovat s obráncem Colorada Calem Makarem a zadákem Vancouveru Quinnem Hughesem. Vítěz bude oznámen k datu, které zatím nebylo určeno.
Kubalík ve svém prvním ročníku v NHL odehrál 68 zápasů, ve kterých vstřelil 30 branek a přidal 16 asistencí, čímž se stal nejlepším střelcem mezi nováčky a jejich třetím nejproduktivnějším hráčem.
V historii Blackhawks je 24letý plzeňský odchovanec pátým nováčkem, jenž dosáhl na třicetigólovou hranici – naposledy jím byl Artěmij Panarin v sezóně 2015/16.


Hughes odehrál v tomto ročníku 68 utkání a mezi nováčky se umístil první v počtu asistencí (45) a bodů (53). 20letý Američan stanovil nové nováčkovské rekordy Canucks v počtu asistencí a přesilovkových bodů.


O rok starší Makar byl mezi obránci nejlepším nováčkem v gólech (12), přesilovkových trefách (čtyři) a gólech v rovnovážném počtu (osm). V asistencích (38), bodech (50) a přesilovkových bodech (19) byl mezi všemi nováčky druhý za Hughesem.


O trofeji, kterou zatím žádný z Čechů nezískal, rozhoduje hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů. Mezi trojici finalistů se před Kubalíkem dostali z českých hokejistů pouze útočníci Patrik Eliáš (1998), Milan Hejduk (1999), Martin Havlát (2001) a Ondřej Palát (2014).
Loni získal Calder Trophy švédský útočník Elias Pettersson, a pokud by uspěl letos Hughes, radovali by se hráči z jednoho klubu dvakrát za sebou poprvé od sezón 1966/67 a 1967/68, kdy byli oceněni Bobby Orr a Derek Sanderson z Bostonu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -