- Reklama -

Kuzněcov štve vedení Capitals. Bude na pořadu dne jeho trade?

- Reklama -

Devětadvacetiletý Kuzněcov hraje v Capitals od sezony 2013-2014. Upoutal na sebe nejenom speciální „orlí“ oslavou gólů, ale také některými nehokejovými skandály. Nejen, že je dosud jediným hokejistou NHL, který byl dvakrát pozitivně testován na covid, v současnosti mu stále platí zákaz mezinárodního hokeje kvůli pozitivnímu testu na kokain.

Dvojnásobným světový šampion s Ruskem má smlouvu na 7,8 milionů dolarů ročně, který platí do ročníku 2024/2025. Výkony rodáka z Čeljabinsku ale nebyly v uplynulých dvou sezonách optimální, když dříve překonával 70 bodovou a 20 gólovou sezónní hranici běžně, v posledních dvou ročnících ale zůstal za očekáváními.

Vedení Washingtonu je jasné, že jádro mužstva, které v roce 2018 zvítězilo ve Stanley Cupu stárne a potřebuje příval nové energie. Proto už před sezonou v týmu skončil brankář Braden Holtby, v průběhu sezony také Jakub Vrána. A dalším v pořadí by měl být právě ruský bohatýr.

Vedení Capitals prý jedná intenzivně o jeho výměně. Z potenciálních destinací vypadají nadějně dva zájemci – Anaheim Ducks a Colorado Avalanche.

- Reklama -

Anaheim prochází přestavbou. Tytam jsou doby, kdy se Kačeři mohli nazývat „mocnými“. Parta okolo kapitána Ryana Getzlafa zoufale hledá lídra v ideálním věku. Stárnoucí Getzlaf už na roli elitního středního útočníka nestačí, limituje jej jak jeho pokročilý hokejový věk, tak dlouhý seznam šrámů, které během své kariéry utržil.

Ducks budou nahánět nespokojenou hvězdu Buffala Jacka Eichela, pokud však jeho příchod neklapne, jejich zájem by se rychle mohl stočit na trejd s Capitals. Kuzněcov sice má modifikovanou no-trede klauzuli ve smlouvě, ale vzhledem k tomu, že Ducks sídlí v hráči oblíbené Kalifornii, nedá se čekat, že by výměnu zrovna tímto směrem odmítl.

Druhým potenciálním působištěm je Colorado. Avalanche se oklepávají z brzkého konce (vzhledem k ambicím a síle týmu) letošních nadějí na Stanley Cup. Mezi viníky rychlého vypadnutí určitě patří Nazem Kadri, jenž byl ve vyřazovacích bojích opět suspendován. Půjde GM Colorada Joe Sakic do rizika a vymění jednoho průseráře za druhého?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -