- Reklama -

Las Vegas se stalo 31. klubem NHL

- Reklama -

Přesně podle předpokladů skončilo ve středu hlasování Rady guvernérů, které posvětilo přijetí Las Vegas do rodiny nejprestižnější hokejové soutěže světa. Těsně před předáváním individuálních trofejí za uplynulou sezónu o tom informoval zámořská média komisař NHL Gary Bettman.
„Myslíme si, že je to nesmírně vzrušující příležitost nejen pro Las Vegas, ale i pro ligu,“ řekl Bettman. „K tomuto rozšíření dochází v době, kdy je náš sport mnohem konkurenceschopnější než kdy dříve. Máme i silnější vlastnictví a talentovanější hráčskou základnu. Také budoucí příležitosti k podnikání jsou dnes větší než kdykoliv v minulosti.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vedení NHL dalo klubu z „města hříchu“ přednost před celkem z Quebec City, v jehož neprospěch hovořil především slábnoucí kanadský dolar a geografická poloha na východě kontinentu. Východní konference NHL měla totiž už nyní 16 mužstev a soutěž chtěla posílit Západní konferenci, kde dosud hrálo jen 14 týmů.
Do ligy vstoupí Las Vegas nejdříve v sezóně 2017-18 a stane se součástí Pacifické divize. NHL se tak rozšíří poprvé od roku 2000, kdy soutěž na současných 30 týmů doplnili Minnesota Wild a Columbus Blue Jackets. Jejich zástupci tehdy museli za vstup zaplatit 80 milionů dolarů, zatímco Las Vegas to bude stát rovných 500 milionů.
Zaplatí je z většiny podnikatel Bill Foley, pod jehož vedením už v nevadské poušti vyrostla nová T-Mobile Arena pro 17 500 diváků, která byla otevřena letos v dubnu. Permanentky si prý pořídilo už 14 tisíc lidí!

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -