- Reklama -

Lightning Drouina klidně vymění, pokud dostanou hodnotnou nabídku

- Reklama -

V listopadu požádal Jonathan Drouin o trejd. Většinu prosince promarodil, na začátku ledna se přesunu skutečně dočkal. Jenže ne do jiného klubu, nýbrž na farmu Blesků do Syracuse. Podle generálního manažera Stevea Yzermana nejde o „trest“, nýbrž o prostředek k vylepšení kondice dvacetiletého útočníka.
„Chtěli jsme, aby hrál a hrál hodně, to byl jediný důvod, proč jsme ho poslali do Syracuse,“ vysvětluje šéf Lightning. „Posléze vyšlo najevo, že žádal o výměnu, ale my ho poslali pouze na rozehrání – i když jsme to tak oficiálně nenazvali.“
První pauzu v této sezóně měl Drouin na přelomu října a listopadu, kdy vynechal pět utkání kvůli zranění v dolní části těla. Při šestizápasové absenci ve druhé polovině listopadu klub jeho zdravotní problémy nespecifikoval. Od 12. prosince Drouin nehrál kvůli zranění v dolní části těla. Nastoupil až v předposlední den minulého roku proti NY Rangers, poté následovalo stěhování do AHL.
V 19 absolvovaných zápasech této sezóny si rodák ze Ste-Agathe připsal jen dvě branky a šest asistencí. Loni při své premiéře v NHL měl bilanci 4+28 ze 70 utkání. Hráčův průměrný ice-time se od té doby příliš nezměnil, činí asi čtrnáct minut za večer, možná i proto žádá Drouin o svolení k odchodu.
Co na to Yzerman?
„Řekli jsme Jonathanovi, že nebude vyměněn jen kvůli tomu, abychom ho učinili šťastným. Musí to být pro dobro Lightning. Jsem připraven ho vyměnit, ale musí jít o trejd, který bude dobrý pro Tampu,“ říká.
„Nedraftovali jsme ho v roce 2013 ze třetího místa bezdůvodně,“ připomene Yzerman důležitý fakt, který jsme v článku ještě nezmínili. „Věřil jsem, že z něho bude velice dobrý hokejista, a stále tomu věřím. Pro náš klub je tedy důležité, abychom ho vyměnili za srovnatelnou cenu, abych tak řekl. A na tenhle požadavek můžete nahlížet mnoha různými způsoby.“
Jonathan Drouin mezitím nastoupil za Syracuse ke dvěma utkáním. V pátek se prezentoval dvěma brankami do sítě Albany, což ovšem nezabránilo prohře 4:6, v sobotu proti Hershey (4:2) vyšel bodově naprázdno.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -