- Reklama -

Otočí se hráči Habs ke gayům a lesbám zády? Klub jim nechává volnost

- Reklama -

Montreal zatím nepotvrdil, zda budou jeho hráči nosit tzv. pride dresy během rozbruslení před čtvrtečním zápasem proti Washingtonu.

Hlavní kouč Martin St. Louis uvedl před novináři, že se jedná o téma, které v týmu diskutují. Zároveň k tomu dodal, že danou otázku berou na velkou vážnost.

Forvard Jonathan Drouin naznačil, že se hráči budou moci sami rozhodnout, zda speciální trikoty před zápasem oblečou. Drouin také mluvil o rozdílech mezi různými státy na světě a zmínil i Rusko, kde podle něj na LGBTQ+ komunitu útočí propaganda.

V tomto ročníku odmítlo nosit pride dresy už několik hráčů. Konkrétně se jednalo o Ivana Provorova, Andreje Kuzmenka, Jamese Reimera, Erika a Marca Staalovi a Ilju Ljubuškina.

- Reklama -
Toronto zvolilo v úterý jiný typ podpory LGBTQ+. Místo pride dresů si hráči omotali hole duhovou páskou a na přilbu nalepili duhovou nálepku. Jediným hráčem, který si nálepku nenalepil, byl gólman Ilja Samsonov.

Leafs oslavují LGBTQ+ komunitu od roku 2017, nikdy ale neměli pro událost vytvořené speciální „zahřívací“ dresy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -