- Reklama -

Kdy bude zpátky McDavid? Možná po All-Star Game

- Reklama -

Už dva měsíce se musí hokejisté Edmontonu obejít bez poslední jedničky draftu a možná největšího talentu současné NHL Connora McDavida. Mladý útočník si na začátku listopadu po pádu na mantinel zlomil klíční kost a zřejmě nebude zpátky ve hře dříve než po pauze na Utkání hvězd, které se hraje 31. ledna v Nashvillu. Potvrdil to o víkendu trenér Oilers Todd McLellan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Connor ještě není fyzicky připraven na to, aby mohl znovu hrát,“ řekl McLellan. Tomu přibyly i další starosti se sestavou. Stejně dlouho jako McDavid bude Edmontonu zřejmě chybět i obránce Oscar Klefbom, jenž si před měsícem v zápase s New Yorkem Rangers poranil prst na ruce. To už má sice zahojené, ale nyní má pro změnu neurčité zranění v dolní části těla.
Do svého zranění měl osmnáctiletý útočník ve statistikách pět branek a sedm asistencí ve třinácti zápasech a za říjen byl zvolen nejlepším nováčkem měsíce v National Hockey League.
„Původně mi bylo řečeno, že léčení zabere čtyři měsíce. Takže návrat před All-Star Game moc nepřipadá v úvahu. Já osobně si myslím, že potřebuju ještě pár dní nebo týden na to, aby se kost úplně doléčila, a budu připravený zase hrát,“ řekl sám McDavid.
Bez McDavida, který se k tréninku s týmem vrátil na Nový rok, jsou Oilers už dva měsíce a fanoušci by jej rádi viděli znovu na ledě.
„Každý by chtěl hrát, co nejdříve to jde. Jenže nakonec jde hlavně o to být na ledě ve chvíli, kdy je to bezpečné. Je trochu frustrující, když se cítíte dobře a chcete hrát, ale snažím se soustředit na to, abych byl v nejlepší formě. Tak mi dejte ještě trochu čas na doléčení,“ prosí McDavid.
Foto/Photo by: Connor Mah

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -