- Reklama -

Sto asistencí? McDavid zase přepsal historii

- Reklama -

Výkon, jaký dosud zvládla jen trojice největších legend tohoto sportu, si po včerejším duelu se San Jose může odškrtnout kapitán Edmontonu Connor McDavid. Ten se pod drtivou výhru 9:2 podepsal jedním gólem a jednou gólovou nahrávkou. Tím zakulatil počet asistencí v této sezóně na rovnou stovku.

Jedinými hráči, kteří zvládli za jediný ročník překonat metu 100 gólových asistencí, byli Bobby Orr, Wayne Gretzky a Mario Lemieux, podle mnohých tři nejlepší hráči historie (Gordie Howe a ostatní prominou). Nyní tak má tento exkluzivní klub čtyři členy.

Brzy však může přibýt pátý. Nikita Kučerov, který aktuálně vévodí ligovému bodování a má tak na dosah Art Ross Trophy, je na 99 asistencích. Pokud ve středečním utkání proti Torontu zapíše ještě jedno „áčko“, napodobí McDavida.

„Moc to pro mě znamená. Tihle tři (Orr, Gretzky, Lemieux) jsou bezpochyby tři nejlepší hráči všech dob. Sdílet s nimi tenhle výkon je něco úžasného,“ svěřil se McDavid.

- Reklama -

Závěrem dodejme, že zatímco Orr a Lemieux dosáhli na 100 asistencí jedinkrát v kariéře (Orr v ročníku 1970-71 a Mario v sezóně 1988-89), Gretzky zaznamenal přes 100 přihrávek celkem jedenáctkrát…

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -