- Reklama -

Lindblom a Patrick jsou zpátky, Crosby dal parádní gól. Bitva o Pensylvánii plná událostí

- Reklama -

Bitva o Pensylvánii má vždycky náboj. Když jde o zahajovací zápas sezóny, platí to dvojnásob. Každý chce do nového ročníku vstoupit vítězně. Týmy Pittsburghu a Philadelphie včera před půlnocí našeho času odstartovaly sezónu 2021.

Spokojenější nakonec mohli být svěřenci kouče Alaina Vigneaulta. Letci nad odvěkým rivalem zvítězili 6:3 a zapsali první dva body do tabulky zkrácené sezóny. Čtyřmi body (1+3) se blýskl mladíček Joel Farabee.

Fanshop týmu

Světlým okamžikem pro Penguins byla parádní trefa kapitána Sidneyho Crosbyho. Na začátku druhé třetiny Pens o gól prohrávali a hráli přesilovku. Gólman Philadelphie Carter Hart zastavil za brankou nahozený puk a snažil se ho rozehrát středem kluziště. Crosby ale jeho záměr vystihl, najel před prázdnou branku a zasáhl letící puk ve vzduchu.

- Reklama -

Přestože musel prudce zabrzdit, zvládl se otočit a po sklepnutém kotouči se ohnal holí, kterou držel v jedné ruce. I přes snahu dojíždějících hráčů Flyers puk zaplul do odkryté branky a stav utkání byl v tu chvíli srovnán na 2:2.

Třiatřicetiletý Crosby, který vstupuje do své šestnácté sezóny v nejslavnější lize, předvedl při této brance neuvěřitelnou koordinaci rukou a zraku. Proti odvěkému rivalovi se mu tradičně daří – v 71 utkáních proti Flyers nasbíral už 106 bodů (44+62).

Fanshop týmu

Větší radost ale panovala pochopitelně v táboře Letců. Joel Farabee prožil nejlepší zápas kariéry, byl to ale také večer velkých návratů. Oskar Lindblom, který snad definitivně  přemohl rakovinu, zapsal první bod od 30. listopadu 2019. V září sice naskočil do dvou utkání ve finále Východní konference, ale to bylo v bublině. Teď hrál poprvé od zjištění diagnózy v domovském Wells Fargo Center. Kouč Vigneault litoval pouze toho, že u Lindblomova návratu nemohli být fanoušci. „Mrzí mě, že nedostal šanci, aby ho fanoušci nadšeně přivítali a ukázali mu, co pro nás znamená. Bylo by skvělé mít dnes plnou halu,“ prohlásil Vigneault.

Ještě déle čekal na zápis do střelecké listiny Nolan Patrick, který vynechal celou minulou sezónu kvůli migrénám. Dvojka draftu z roku 2017 se trefila naposledy v březnu roku 2019, tedy téměř před dvěma lety.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -