- Reklama -

Malonea angažovali Rangers

- Reklama -

Hovořilo se o tom, že si Rangers pozvou Ryana Malonea do přípravného kempu jen na zkoušku, ale nakonec se ho zúčastní jako plnohodnotný člen jejich kádru. 34letý útočník, kterého v červnu vyplatila Tampa z posledního roku smlouvy, ale nebude mít v kabině nic jistého. S Jezdci podepsal pouze dvoucestný kontrakt za 700 tisíc dolarů.
„Pokud se naskytne šance, byl bych moc rád součástí jejich týmu,“ zvěstoval začátkem týdne po nezávazných bruslařských trénincích s některými ze svých nových spoluhráčů. „Mého agenta kontaktovalo několik klubů, ale já mluvil s (generálním manažerem) Glenem Satherem už na začátku července a beru to jako skvělou příležitost. Rangers mají výborný tým s mnoha talentovanými mladíky.“
V Malonově sbírce se skví bronz ze světového šampionátu 2004 a stříbro z olympiády ve Vancouveru, v posledních dvou sezónách u Lightning toho ale několikanásobný dvacetibrankový střelec (částečně i ze zdravotních důvodů) moc nepředvedl.
„Loňská sezóna mi moc nevyšla, hlavně v závěru,“ uznává. „Těším se na  příležitost ukázat, jakým člověkem jsem na ledě i mimo něj. Jsem zdravý a v dobré kondici. Poučil jsem se ze svého pochybení a chci být součástí něčeho výjimečného,“ připomene Malone dubnový incident, kdy byl zatčen kvůli řízení pod vlivem alkoholu a držení drog.
V týmu účastníků posledního finále Stanley Cupu bude mít americký reprezentant těžkou konkurenci. Mužstvo během prázdnin doplnili další zkušení veteráni Lee Stempniak, Tanner Glass a Matthew Lombardi, o slovo se hlásí také nastupující generace.
„Je mi jasné, že konkurence je velká, ale chci se zaměřit jen na svoji hru a doufám, že zapadnu do týmu. Mám už nějaké zkušenosti a můžu vnést do hry fyzický aspekt, využít své postavy a zastávat se spoluhráčů. Udělám cokoliv, abych mohl být součástí vítězné organizace.“
Od roku 1999, kdy byl draftován ve čtvrtém kole Pittsburghem, změnil Malone v NHL dres pouze jednou, Tampě se před šesti roky upsal jako volný hráč. Ze sedmileté smlouvy za 31,5 mil. dolarů, kterou tehdy uzavřel, zbývalo v příští sezóně vyplatit 2,5 miliónu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -