- Reklama -

Megasmlouva! Z Larkina se stane nejlépe placené Rudé křídlo

- Reklama -

Fanda NHL
Red Wings myslí na svou budoucnost. Michiganský celek v pátek oznámil, že prodloužil spolupráci se svým nejproduktivnějším hráčem minulé sezóny Dylanem Larkinem o dalších pět let.
Larkinovi zbývá z jeho současné nováčkovské smlouvy ještě jeden ročník. Nový kontrakt tak začne platit od léta 2019.


Podle informací Craiga Custanceho z portálu The Athletic si dvaadvacetiletý útočník vydělá v průměru 6,1 mil. dolarů za rok. Tato gáže z něj dělá nejlépe finančně ohodnoceného hráče Detroitu, když za sebou nechává i klubovou ikonu Henrika Zetterberga (6,08 mil.).
Larkin naskočil v uplynulé sezóně do všech 82 zápasů, v nichž nasbíral 63 bodů za 16 gólů a 47 asistencí. Rodák z Michiganu začínal svou kariéru v NHL před dvěma lety jako křídelník. Loni se však posunul na pozici centra.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Sean Avery a zákulisí hokejového play-off: Špionáž a Hašek podvodník
Rudá křídla si jej vyhlídla na draftu 2014, kde si jej zvolila z celkového 15. místa.
Detroit se Larkinovým kontraktem dostal 3,27 mil. dolarů nad platový strop. Liga dovoluje během offseason přesáhnout týmům maximální možný rozpočet na platy o deset procent. Před vhozením prvního říjnového buly lze ale očekávat výměnu, kterou se Red Wings vrátí na požadovaný finanční plán.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -