- Reklama -

Na Perryho Pavelec nestačil. Minnesota konečně zahájila výhrou

- Reklama -

Nebýt Coreyho Perryho, Anaheim by proti Winnipegu nic nepředvedl… tak by se dal s jistou nadsázkou zhodnotit úvod série mezi nejlepším a nejhorším z postupujících týmů Západní konference. Jenže Kačeři včera ve svých řadách držitele Hart Trophy z roku 2011 měli a on se postaral o všechny čtyři góly v síti Ondřeje Pavelce.
„Nejde za góly za každou cenu. Hraje dobrý a poctivý hokej a snaží se střílet na branku. Byl důležitým činitelem pokaždé, když byl na ledě, to je výborné,“ oceňuje Perryho kapitán Kačerů Ryan Getzlaf.
Už po dvou minutách si připsal asistenci. V závěrečném dějství, do něhož Tryskáči vstupovali za vedení 2:1, dvěma brankami otočil výsledek a ještě zvládl tři minuty před koncem při přesilovce nabít Ryanu Getzlafovi.
„Otáčet zápasy v poslední třetině se nám daří po celý rok. Držíme se svého stylu celou sezónu a nezměníme ho kvůli tomu, že jsme v play off. Musíme jen makat ještě víc, ostatní se nemění,“ říká hlavní hrdina čtvrtečního večera v Kalifornii.
Jets při svém premiérovém vystoupení v nadstavbové fázi (nezahrnujeme-li do jejich bilance Atlantu) už po dvou minutách prohrávali, ale ke srovnání nepotřebovali ani polovinu stejného času. V prostřední třetině zmrazil Honda Center Drew Stafford, ale kdyby hosté využili i další své šance, mohlo se utkání vyvíjet jinak.
„V některých ohledech není dnešní porážka tak zničující jako ty, které jsme utrpěli před dvěma nebo třemi týdny,“ povzbuzuje své svěřence trenér Paul Maurice. „Nepočítali jsme s tím, že bychom v play off udělali sérii šestnácti vítězství nebo čtyř v tomhle souboji. Ducks mají dobrý tým a hráli první domácí zápas, takže jsme čekali, že předvedou to nejlepší. Naše hra byla mnohem lepší, než napovídá konečný výsledek.“


Rozpis a výsledky prvního kola play off


Rovněž v St. Louis skončil zápas výsledkem 4:2, jenže ve prospěch hostů. Minnesotě se tím teprve podruhé v historii podařilo vstoupit do zahajovacího utkání výhrou (předtím to zvládla hned při své první účasti v roce 2003). Týmový výkon podpořil devatenácti zákroky Devan Dubnyk, ale ani nováček Jake Allen na druhé straně si nevedl špatně – Divoši totiž v závěru dvakrát poslali puk do opuštěné klece.
Ve vyrovnaném prvním dějství se prosadil pouze Jason Zucker, z mnohem větší převahy po přestávce vytěžili Wild také jeden gól. Jaden Schwartz ale ve 48. minutě sklepnutím Shattenkirkova nahození uchoval mužům v modrých dresech naději, kterou se v posledních minutách snažili přiživit při power play. Moc jim to nešlo, jejich snahu navíc potopilo Backesovo vyloučení. Šanci vylepšit si statistiky tak dostal především Jason Pominville (1+1).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -