- Reklama -

Nahoru dolů. Chicago výsledkově kolísá a hledá cestu k nápravě

- Reklama -

fb-chicagoV sezóně byly okamžiky, kdy vypadali Hawks jako nadupaná mašina, která možná po základní části zamíří ke svému čtvrtému Stanley Cupu v sedmi letech. Někdy to ale zase vypadá úplně jinak. Chicago dokázalo na přelomu prosince a ledna vyhrát dvanáct utkání v řadě, na konci měsíce pak tři ze čtyř zápasů prohrálo. Únor rozjelo zase dobře, ale teď znovu klopýtá.
List Chicago Tribune vzpomíná na utkání ze 6. února, kdy zvládli Jestřábi jako hosté těžký duel v Dallasu. Nažhavení domácí se chtěli v našlapané hale proti náročnému soupeři vytáhnout, místo toho dostali naložena od Chicaga 1:5.
A pak jsou tu zápasy jako v neděli, kdy Blackhawks vypadali, jako by raději byli všude možně, jen ne na otevřené ledové ploše TCF Bank Stadium v Minneapolisu. NHL Stadium Series osladili domácím Divochům z Minnesoty odevzdaným výkonem a odvezli si vysokou porážkou 1:6.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nebezpečné je, že takový výpadek nepředvedli letos poprvé. Bylo to podeváté v sezóně, kdy Chicago prohrálo o tři nebo více branek, včetně téměř poloviny domácích porážek. Když už prostě Jestřábi selžou, tak obvykle rovnou pořádně vybouchnou. Noviny to vidí jako znepokojující trend.
„Je to něco, na co z posledních tří let určitě nejsme zvyklí,“ zlobí se i trenér Joel Quenneville. „Trochu se to vkradlo do naší hry. Je to něco, co by se nemělo stávat vůbec, nebo aspoň ne pravidelně.“
Kapitán Jonathan Toews neví, proč jsou někdy Blackhawks tak dobří, že dovádí fanoušky k šílenství, a jindy tak špatní, že je nutí zakrývat si oči.
„Proti některým týmům, hlavně těm, co se jim zrovna dařilo, jsme hráli dobře,“ myslí si Toews. „Měli jsme proti nim ale lépe kontrolovat kotouč a vytvářet si šance. I když hrajeme opravdu dobře a po ledě doslova létáme, musíme najít způsob, jak být chytřejší.“
Už v minulé sezóně někdy Hawks vypadli z role a prohráli vyšším rozdílem. „Co jsme dokázali v minulých sezónách, že když zápasy přibývaly, ať už byla situace jakákoli, věci nešly k naší spokojenosti, dokázali jsme se přes to přenést. Dokázali jsme pojmenovat, co je třeba zlepšit, a zlepšili jsme to,“ domnívá se Jonathan Toews.
Právě tohle musí hráči Chicaga předvést i nyní. Mají za sebou období čtyř porážek z šesti odehraných duelů. „Musíme se z neděle poučit a uvědomit si, že před námi už nebudou žádná snadné zápasy,“ přidává se brankář Corey Crawford. „Když do toho nedáme všechno, co umíme, může to špatně skončit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -