- Reklama -

Namlsaný Kovalčuk: Teď chci vyhrát Stanley Cup

- Reklama -

Ilja Kovalčuk zažívá jedny z nejlepších momentů své sportovní kariéry. Po zisku zlaté medaile z olympijských her však nechce usnout na vavřínech a vytyčil si další smělý cíl.
Čtyřiatřicetiletý útočník v neděli potvrdil, že se chce příští sezónu vrátit do NHL.
„Pokusím se vyhrát Stanley Cup,“ cituje jeho odvážná slova webový portál deníku Sport-Express.
Vzhledem k dobrovolnému a v médiích hodně propíranému zrušení smlouvy a odchodu z New Jersey v roce 2013 musel podle regulí soutěže dostat zelenou od všech klubů NHL nebo počkat až na sezónu 2018-2019.


Odchovanec Spartaku Moskva podepsal v roce 2010 s Devils lukrativní patnáctiletou smlouvu s platem sto milionů dolarů, ale už po třech letech doslova šokoval hokejový svět, když se rozhodl své angažmá v New Jersey ukončit a vrátit se do Ruska, kde se obratem dohodl s Petrohradem.
Nyní se chce inspirovat svým kolegou ze sborné Pavlem Dacjukem a zařadit se po jeho boku do elitního Triple Gold Clubu. Dvojnásobný mistr světa z let 2008 a 2009 tak má o motivaci postaráno.



Podle ruského novináře Slavy Malamuda je už Kovalčuk smířen i s méně výhodným kontraktem. „Upřednostňuje zisk Stanley Cupu před penězi,“ napsal žurnalista na svém twitterovém účtu.
Vzhledem ke Kovalčukovým úspěchům v KHL a formě pod pěti kruhy není pochyb o tom, že se několik zájemců v Severní Americe najde. Nestárnoucí kanonýr si v Koreji během šesti zápasů připsal sedm bodů (5+2) a v hlasování akreditovaných novinářů byl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -