- Reklama -

Nepostavíme tým veteránů? táže se Luongo

- Reklama -

V roce 2010 vychytal Roberto Luongo Kanadě zlato na hrách ve Vancouveru, o čtyři roky později v Soči získal další olympijský titul jako náhradník Careyho Price. Dva nejcennější kovy má také z mistrovství světa. Je vítězem World Cupu z roku 2004, na stejný podnik konaný letos v září se ale nejspíš nepodívá.
Stavitelé národního týmu javorových listů se při skládání prvotní nominace rozhodli využít možnosti jmenovat všechny tři gólmany a ukázali na Price, Bradena Holtbyho a Coreyho Crawforda.
Brankáře Floridy, který by v této sezóně s průměrem 2,24 gólu na utkání, čtyřmi shutouty, 27 výhrami a úspěšností zákroků 92,5 procenta v každé statistické kategorii minimálně jednoho z této trojice porazil, to nechalo klidným. Skutečnost, že se neocitl na seznamu hvězd, komentoval na Twitteru způsobem sobě vlastním, tedy s humorem.
„Nebylo by tu mužstvo Kanady pro hráče starší 35 let? Dělám si legraci, všichni tři jsou skvělí a nominaci si zaslouží. Kanada je v dobrých rukou,“ napsal.


Dobrou náladu měl šestatřicetiletý veterán možná i proto, že od prezidenta kanadského hokejového svazu Toma Renneyho se dozvěděl, že momentálně se s ním počítá jako s náhradníkem pro případ, že by se některý z jeho kolegů před turnajem zranil. Nakonec tedy Luonga možná znovu uvidíme na akci, na níž bude Kanada patřit k horkým kandidátům na celkové prvenství.
Foto: s.yume / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -