- Reklama -

NHL Scouting Combine 2018: Své dovednosti předváděli i Češi

- Reklama -

Fanda NHLJeště předtím, než ukáží na některého z nich v draftu, mohou si kluby většinu nejlepších kandidátů na smlouvu proklepnout v NHL Scouting Combine. Do této série testů patří jak speciální fyzická cvičení, tak i osobní pohovory s hráči. Před letošní burzou nadějí, která se uskuteční v Dallasu, absolvovalo tyto testy 104 hráčů a mezi nimi i devět Čechů.
Disciplín fyzické připravenosti připravili organizátoři celkem dvacet. Nejlépe se z českých prospektů uvedl Jakub Lauko z Chomutova, jenž se ve 13 případech umístil mezi nejlepšími 25. Kompletní výsledky lze nalézt zde.
Ačkoliv čeští hráči udělali dobrý dojem, nejvíce pozornosti bylo upřeno na předpokládaný jackpot letošního draftu Rasmuse Dahlina (na titulní fotografii). „Je to tu zajímavé, úplně nová zkušenost. Poprvé na mě míří tolik kamer a líbí se mi to,“ řekla očekávaná jednička draftu Dahlin. Ten se může stát prvním Švédem od roku 1989, kdy si Québec zamluvil Matse Sundina, který vystoupí na pódium jako první z nadějí. Osmnáct mu bylo teprve v dubnu, přitom už má za sebou 67 zápasů v elitní švédské soutěži, ve které pobral 23 bodů.


V první pětce vybraných se určitě objeví také Brady Tkachuk. „S rozhodnutím počkám až po draftu. Uvidím, jaký tým si mě vybere a co po mě bude chtít. Určitě proberu s rodinou, co bude nejlepší pro můj rozvoj,“ odpověděl Tkachuk na otázku, zda bude chtít ještě rok na bostonské univerzitě. Není pochyb, že v otci, Keithu Tkachukovi, jenž nastřílel více než 500 gólů v nejprestižnější hokejové lize světa, bude mít dobrého rádce.



Z Čechů je před volbou nejlépe hodnocený Filip Zadina, který zazářil především na mistrovství dvacítek. „Do NHL bych rád naskočil už po skončení léta,“ vyprávěl Zadina reportérům na letošním NHL Combine. Zadina postupně odrážel otázky zvídavých redaktorů, kteří se jej ptali na jednotlivé schůzky s kluby. Třeba o Carolině prohlásil, že by bylo skvělé sejít se s Martinem Nečasem, se kterým prý mají dobrou chemii.
„Měl jsem štěstí, že si mě vybral Halifax. Měli jsme mladý tým, ale hráli jsme dobře,“ hodnotil uplynulou sezonu v Halifaxu, kdy nasbíral 82 bodů v 57 zápasech. „Budu rád, když skončím v Montrealu nebo Ottawě,“ nechal se také slyšet.
Z dalších Čechů zaujali svými výsledky v Combine testech třeba Kristián Reichel, jenž měl výborné disciplíny na rotopedu nebo brankář Jakub Škarek, jenž předvedl mimořádné rozpětí paží – přesně dva metry.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -