- Reklama -

Odměna se zpožděním. Krüger dostal třímiliónovou smlouvu

- Reklama -

Před rokem, když se po zisku mistrovského titulu museli vyrovnat s tradičním problémem navyšování mezd, vyšel Marcus Krüger Jestřábům vstříc – kývl na nabídku jednoleté smlouvy za 1,5 miliónu dolarů. Vlastně to ani nebylo před rokem, k podpisu došlo až v polovině září krátce před nástupem do přípravného kempu. Nyní byl švédský útočník za svojí ochotu odměněn. Jeho nový kontrakt zní na 9,25 mil. za tři roky.
„Raději bych měl dlouhodobější smlouvu, ale když to bude nutné, akceptoval bych i kratší,“ hlásil o prázdninách. „Ať už to dopadne jakkoliv, určitě to bude dobré pro mě i pro tým.“
Nový Krügerův kontrakt se do platovým podmínek Blackhawks promítne také výrazně, už nyní mají na příští sezónu rozdáno skoro pětašedesát miliónů. Svého specialistu na vhazování a jednoho z klíčových mužů pro hru v oslabení ale museli řádně zaplatit, pokud o něho nechtěli přijít. Přestože by se rodák ze Stockholmu v létě stal „pouze“ chráněným volným hráčem, zájemců o jeho služby by jistě bylo víc než dost.
A to i přesto, že Krüger od poloviny prosince nenastupuje kvůli zraněnému zápěstí a z dosavadních 33 startů dokázal vytěžit pouze bod za asistenci. Jeho úspěšnost na buly se totiž blížila padesáti procentům (loni měl dokonce 53,3 procenta) a na ledě trávil v oslabení 2:22 minuty, tedy nejvíce ze všech chicagských forvardů. Nepřehlédnutelná je také skutečnost, že po Krügerově vypadnutí ze sestavy klesli Blackhawks v bilanci „přežívání“ soupeřových přesilovek na 22. místo v lize.
To v souvislosti s blížícím se play off není vůbec příjemná zpráva, obhájcům titulu se ale naštěstí dostalo i lepší. 25letého centra by měl mít trenér Joel Quenneville k dispozici už na závěr základní části a ne až pro vyřazovací boje, jak se původně předpokládalo.
V 320 zápasech, které hokejista draftovaný Chicagem v roce 2009 v pátém kole už v NHL odehrál, přispěl do klubový produktivity 28 brankami a 57 asistencemi.
Marcus Krüger by měl podle nové dohody dostat v příštích dvou sezónách po 3,475 mil. dolarů, ve třetím roce zbývajících 2,3 miliónu. Smlouva obsahuje i podpisové bonusy, v prvním roce 1,475 miliónu a ve druhém dva milióny.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -