- Reklama -

Ottawa si navzdory drtivé prohře i nadále věří, Karlsson by měl být na šestý duel připravený

- Reklama -

Páté utkání série mezi Pittsburghem Penguins a Ottawou Senators se neslo v nečekaně jednoznačném duchu. Tučňáci rozdrtili Senátory 7:0 a ujali se vedení 3:2 na zápasy. Ottawa před následujícím soubojem ale neztrácí sebevědomí. Nastoupit by do něj měl i kapitán Erik Karlsson, jenž pátý mač nedohrál.
„Víme, že jsou lepším týmem. Všichni na této planetě to vědí. Jde o úřadující šampiony. Jsou nejlepším mužstvem v lize. Není to žádné tajemství,“ nechal se slyšet trenér Sens Guy Boucher.


Bude vás zajímat:


Pětačtyřicetiletý lodivod kanadského celku si moc dobře uvědomuje, co je potřeba k tomu, aby jeho soubor vyřadil Penguins.
„Je nám jasné, že musíme hrát na vrcholu svých sil, chceme-li Pittsburgh porazit. Dneska jsme tak nehráli,“ říká Boucher.
„Jakmile se dostanete pod tlak, nasadí na obrátkách a do vašich rukou a hokejek se dostaví trocha nervozity a najednou je těžké hrát jednoduše. Bezpočetněkrát jsme jim darovali puk, když jsme se ho mohli zbavit a z toho pramenila většina jejich branek,“ vysvětluje příčinu neúspěchu Craig Anderson, který po čtyřech inkasovaných brankách odešel na střídačku.
Podle útočníka Kylea Turrise Ottawa ztrácela příliš mnoho puků.
„V takovém zápase nemůžete tohle dopustit. Ne ve vyřazovacích bojích, ve třetím kole a ve velmi důležitém utkání číslo pět. V příštím mači to neuděláme,“ slibuje Turris.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Díky čemu si je tak jistý?
„Dvakrát jsme je porazili. Bylo to 2:2. Jenom proto, že vyhráli jedno utkání rozdílem třídy, neznamená, že jsou ve všem lepší,“ upozorňuje Turris.
Do šestého zápasu můžou Senátoři počítat i s Karlssonem, který do třetí třetiny nenastoupil. Ottawa v té chvíli ztrácela rozdílem pěti branek.
„Takové skóre jsme si nepřáli a společně jsme se rozhodli zkrátit čas na ledě, posunout se a připravit se další duel,“ vysvětluje švédský bek, který v play-off hraje se dvěma vlasovými zlomeninami v levé patě.
Karlsson tu samou situaci zažil i ve druhém kole proti Rangers, kdy nedohrál čtvrtý duel za stavu 0:3 pro newyorské mužstvo. V dalších dvou zápasech se dočkal plného vytížení.
Proti Pittsburghu nedohráli ani Derick Brassard a Cody Ceci. Také oni by měli do úterního souboje zasáhnout.
„Potřebujeme se od tohoto mače rychle oprostit. Lepší je prohrát takovým rozdílem, než padnout v prodloužení. Nehráli jsme tak, jak jsme měli. Na rozdíl od nich. Víme, že je to nepřijatelné a musíme se od toho odrazit,“ uzavírá Karlsson.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -