- Reklama -

Ovečkin: Možná budu dělat i brankáře

- Reklama -

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin hraje typicky na levém křídle. Před druhým zápasem této sezóny se však přesune na pozici, v níž už zažil úspěchy.

Hlavní trenér Spencer Carbery se rozhodl hvězdného veterána před úterním duelem proti Vegas přesunout na pravé křídlo první formace Dylana Stromea, kde na levé straně figuruje Alexej Protas.

„Myslím si, že je to malá změna. Často ho vidím na obou stranách ledu, takže pro mě to není velká věc, zda bude vlevo anebo vpravo,“ uvedl Carbery

Ovečkin měl v pondělí dobrou náladu a dokonce při komentování změny pozice zažertoval: „Možná budu dělat i brankáře.“

- Reklama -

Carbery se snaží po úvodní prohře 3:5 s New Jersey lépe vybalancovat útok. Do první formace proto přesunul Protase, který je levým křídelníkem.

„Jen jsme to trochu pomíchali,“ konstatoval Ovečkin. „Stále máme možnosti, abychom našli vhodné kombinace. Je to začátek ročníku, máme v týmu nové tváře, takže musíme najít správné kombinace, správnou chemii.“

Ovečkin hrál na pravém křídle ve zkrácené sezóně 2013, ve které získal Hartovu trofej. V následujícím roce na pravém křídle zůstal a vedl ligu s 51 góly.

„Mám zkušenosti s hraním na této pozici, ale bylo to už dávno,“ poznamenal Ovečkin.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -