- Reklama -

Pasta se naladil na All-Star Game!

- Reklama -

David Pastrňák byl tím, kdo odšpuntoval brankovou explozi Boston Bruins v zápase s Philadelphia Flyers, když se ukrytou střelou trefil za Samuela Erssona, kterého “Medvědi“ po první třetině vyhnali z branky.

„Chtěl jsem jít do narážečky s „Pavem“ (Pavlem Zachou), ale pak jsem zjistil, že mám trochu víc času,“ řekl Pastrňák. „Viděl jsem svého obránce a snažil jsem se ho prohodit mezi nohama a využít ho jako clonu.“

Ten také chválil Jamese van Riemsdyka, který v zápase dal gól a asistenci a bylo to jeho první utkíní proti svému bývalému týmu. „Je to hráč, který dokáže zápas zlomit ve váš prospěch, co? Dokáže dát týmu výhodu, díky které můžeme těsný duel dovést do vítězného konce,“ dodal Pastrňák.

Pastrňák už zvládl v letošní sezoně 72 bodů za 33 branek a 39 asistencí a má tak druhou sezonu v řadě, kdy zvládl 70 bodů za méně než 50 zápasů. Je pátým hráčem Bruins, kterému se to podařilo, a připojil se tak k Philu Espositovi (šestkrát), Bobbymu Orrovi (šestkrát), Adamu Oatesovi (dvakrát) a Billu Cowleymu (dvakrát).

- Reklama -

Mímochodem, Pastrňákovi se proti Flyers obecně daří. V posledních sedmi zápasech proti tomuto celku si připsal celkem 17 bodů (11 gólů a 6 asistencí) a za celou kariéru v duelech s Philadelphií získal dokonce 42 bodů (26 gólů a 16 asistencí). Ostatně “Pasta“ má k Philadelphii, kde si ho Boston vybral v roce 2014 jako 25. hráče draftu NHL, zvláštní vztah. „Tady začal můj sen. Tady pro mě všechno začalo a byl to tak trochu můj první krok ke kariéře, kterou teď mám,“ vzpomínal Pastrňák.

Bruins nad Flyers tentokrát zvítězili 6:2 a dvě asistence si připsal další Čech Pavel Zacha.

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -